Zdravlje

Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja

Danas počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa, saopštili su iz Doma zdravlja. Vakcinacija se odvija u Centralnom obektu Doma zdravlja svakog dana u periodu od 7:30 do 19:30h kao i gradskim i seoskim zdravstvenim stanicama po ustaljenom vremenu rada.

Dom zdravlja Niš dobio je TorVaxFlu vakcinu protiv sezonskog gripa koju prozvodi Institut za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, saopštili su iz ove ustanove.

Vakcina se može primiti uz nalog izabranog lekara u intervencijama Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih u centralnom objektu Doma zdravlja Niš radnim danom i vikendom u vremenu od 07:30-19:30 h, u gradskim i seoskim zdravstvenim stanicama po ustaljenom rasporedu rada.

Vakcinu je moguće primiti i bez  naloga na vakcinalnom punktu u klubu centralnog objekta Doma zdravlja Niš radnim danom i vikendom u vremenu od 07:30-19:30h.

Obavezna imunizacija vakcinom TorVaxFlu može se sprovesti kod lica uzrasta 18 do 65 godina u posebnom riziku, kao i kod zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, saopštavaju iz ove ustanove.

U rizične grupe stanovništva spadaju trudnice, osobe obolele od hroničnih ili malignih bolesti, kao i oni kojima je  izvršeno presađivanje nekog organa ili je u toku priprema za transplataciju.

Iz Doma zdravlja navode da su lica u posebnom riziku korisnici  i zaposleni u ustanovama socijane zaštite.

Imunizacija se sprovodi davanjem jedne doze vakcine (0,5ml), a kako kažu u Domu zdravlja ova vakcina može da se kombinuje sa vakcinom protiv koronavirusa s tim što se u tom slučaju daje u suprotnu ruku.

Vakcinu protiv sezonskog gripa mogu primiti i građani od 18 do 65 koji ne spadaju u rizične grupe, ali žele da se zaštite.

Lekari podsećaju da je vakcinacija  najefikasnija mera zaštite protiv gripa.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Diys
Za 0 minuta

At Night

Diys
Riovolt
Za 4 minuta

It Ain't Over Till It's Over

Riovolt
Dusty Springfield
Za 8 minuta

Son of a Preacher Man

Dusty Springfield
Santana (Ft. Tina Turner)
Za 10 minuta

The Game of Love

Santana (Ft. Tina Turner)
Purple Disco Machine, Pink Flamingo Rhythm Revue
Za 14 minuta

Money Money

Purple Disco Machine, Pink Flamingo Rhythm Revue

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend