Zdravlje

Počela vakcinacija radnika, u “Leoniju” se prijavilo 150 zaposlenih

Počela je imunizacija radnika u niškim fabrikama. Radnici kompanije "Leoni" danas su primili prvu dozu Sinofarm vakcine, kineskog proizvođača, a za vakcinaciju se prijavilo oko 150 radnika.

Radnici koje smo anketirali kao jedan od razloga zbog čega su odlučili da se vakcinišu u fabrici ističu da su želeli da izbegnu gužve. “Nisam se dvoumila oko toga da li da primim vakcinu. Posebno kada su doktori došli u fabriku”, kazalala je jedna radnica.  Druga dodaje da se odmah prijavila za vakcinaciju, jer joj se sada pružila prilika.

Jedan od radnika sa kojim smo razgovarali, kazao da je vakcinacija u samoj fabrici, brža i efikasnija, jer vakcinu primaju na radnom mestu i ne moraju da čekaju. “Odlučio sam se za vakcinu pre oko mesec i po dana, a ovde nema gužve. U Domu zdravlja bih morao da čekam da me pozovu, ovako je lakše”, kazao je i dodao da su se svi njegovi ukućani vakcinisali i da nije imao dilemu oko same vakcine.

Bilo je i  onih su naveli da su se odlučili za imunizaciju, kako bi sačuvali zdravlje. “Moji bližnji su stradali od ovog virusa, zbog toga sam odlučio da se vakcinišem”, kazao je jedan od radnika ove fabrike. Druga radnica ističe da se na ovaj korak odlučila iz zdravstvenih razloga: “Odlučila sam se zbog zdravlja”, kaže kratko radnica. Među anketiranima bilo je i onih koji su  kazali da su se dvoumili da li da prime vakcinu. “Čekao sam da vidim kakve su rekacije na vakcinu”, kazao je jedan radnik.

Direktor “Leonija”, Pjerluiđi Đion  kazao je da svaka kompanija mora da brine o svojim zaposlenimam jer bez njih nema ni kompanije. Kompanija “Leoni” zapošljava preko 2300 radnika u Nišu, a za imunizaciju se prijavilo oko 150. Prema rečima direktora ove kompanije to nije ni izbliza dovoljno. Kao razlog naveo je strah i nepoverenje “jer ljudi svakodnevno slušaju različite priče koje se odnose na vakcinaciju.” Dodao je da je važno da ne slušaju takve priče i da kada je reč o vakcinaciju poslušaju medicinske stručnjake.

Imunizacija radnika biće organizovana i u drugim fabrikama.

 

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Trombone Shorty
Za 2 minuta

Do to Me

Trombone Shorty
ZZ Top
Za 5 minuta

La Grange

ZZ Top
Cure
Za 9 minuta

Lovesong

Cure
Beautiful South
Za 12 minuta

Look What I Found in My Beer

Beautiful South
Simple Minds
Za 16 minuta

Let There Be Love

Simple Minds

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend