Zdravlje

Potrebna hitna pomoć maloj Angelini

Malenoj Angelini je potrebna naša pomoć da nastavi lečenje malignog tumora na mozgu, u inostranstvu, jer njeni roditelji to ne mogu da priušte. Pošaljimo SMS 1172 na 3030.

Angelina je rođena 31.01.2010. godine u Nišu. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Kao beba nije imala zdravstvene probleme niti je išta ukazivalo na to da će Angelina nekoliko godina posle dobiti zastrašujuću dijagnozu.

Roditelji su 2015. godine primetili da Angelina gubi ravnotežu. Hitno su otišli kod lekara gde je pregledom magnetnom rezonancom ustanovljeno da Angelina ima tumor na mozgu C71.3 Neoplasma malignum cerebri lobi parietalis, meduoblastom (tumor u području malog mozga).

Odmah je operisana na Klinici za neurohirurgiju pri Kliničkom centru u Beogradu. Tumor je odstranjen, usledilo je zračenje, hemioterapije zatim rehabilitacije.

Angelina se oporavila, krenula u školu. Sve se činilo u redu do novembra 2021. godine kada se Angelina žalila na glavobolje i slabost desne ruke.

Detaljnom dijagnostikom je utvrđeno da postoje dve promene i otok na mozgu. Operisana je 19.11.2021. godine. PH nalaz nakon operacije je pokazao da se radi o drugom obliku tumora C71.2 Neoplasma malignum cerebri lobi temporalis, glioblastom (najzloćudniji tumor mozga) i da je došlo do regresije bolesti.

Angelina lečenje treba da nastavi u inostranstvu. Roditelji se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama jer sami nisu u mogućnosti da finansiraju isto.

Sredstva su joj potrebna za lečenje, rehabilitacije, laboratorijske analize, lekove, suplemente, medicinski potrošni materijal kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Angelinin život! Budimo humani!

Ivana Petrović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Anana Kaye
Za 3 minuta

Senor

Anana Kaye
London Grammar
Za 8 minuta

How Does it Feel

London Grammar
Laurel
Za 11 minut

Scream Drive Faster

Laurel
Elle King
Za 15 minuta

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 19 minuta

You

Marvin Gaye

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend