Zdravlje

Preminuo 16-godišnjak iz Vranja od posledica izazvanih koronavirusom

Šesnaestogodišnjak iz Vranja preminuo je od posledica iayayvanih koronavirusom na Klinici za dečije interne bolesti, Kliničkog centra Niš, potvrdili su iz ove ustanove.

“On je primljen na COVID odeljenje Klinike za dečije interne bolesti, sa teškom kliničkom slikom 24. oktobra. Imao je visok indeks telesne mase, a od sedmog dana hospitalizacije, pacijent je bio na visokom protoku kiseonika (High flow). Usled pogoršanja zdravstvenog stanja adolescent je devetog dana lečenja, tačnije 4. novembra prebačen na mehaničku ventilaciju“, kažu u UKC Niš.

U četvrtak 18. novembra u večernjim satima dečaku se stanje naglo pogoršalo. Kako kažu u UKC došlo je do naglog pada tenzije, saturacije i srčane frekvencije. Primenjene su sve mere medikamentozne i kardiopulmonalne reanimacije koje nažalost nisu dovele do oporavka, pa su lekari samo mogli da konstatuju smrt.

U inteziviranom praćenju i lečenju pacijenta učestvovali su anesteziolozi, dečiji hirurzi, orl specijalisti, grudni hirurzi i kardiohirurg, navode iz UKC-a.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Jace Everett
Za 0 minuta

Bad Things

Jace Everett
Zombies
Za 3 minuta

She's Not There

Zombies
Pavlov's Dog
Za 6 minuta

Julia

Pavlov's Dog
Marillion
Za 9 minuta

Kayleigh

Marillion
Eros Ramazzotti
Za 12 minuta

Cose Della Vita - Can't Stop Thinking of You (Duetto Con Tina Turner)

Eros Ramazzotti

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend