Zdravlje

Preventivni pregledi bez uputa i zakazivanja i ove subote u Domu zdravlja

Foto: City Smart arhiva
Preventivni pregledi za otkrivanje raka grlića materice, dojke, debelog creva, kardiovaskularnih bolesti i depresije biče organizovani i ove subote 27. januara u Domu zravlja u periodu od 7 do 14č. Za pregled nije potreban uput izabranog lekara, već samo zdravstvena knjižica.

Žene koje žele da provere zdravlje i urade ginekološkpregled to  mogu da učine u subotu. Pregled za rano otkrivanje raka grlića materice – PAPA test, biće organizovan u Službi  za zdravstvenu zaštitu žena. Ova vrsta pregleda preporučuje se ženama starosti od 25 do 64 godine, a uzimanje brisa radiće se na prvom spratu.

Istog dana biće organizovana i obuka za samopregled dojke. Na taj način žene mogu uočiti rane promene na dojci i javiti se lekaru kako bi dobile terapiju.

U subotu će raditi i lekari drugih specijalnosti te građani mogu da obave pregled za rano otkrivanje raka debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, depresiju ili provere gustinu kostiju.  Građanima za preventivne  preglede nije potreban uput izabranog lekara niti zakazan termin, već je dovoljna samo zdravstvena knjižica.

Podsetimo, Dom zdravlja organizuje akciju “Otvorena vrata” svake subote sa ciljem da kod građana i građanki stvori zdrave navike i ukaže na važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlje celokupnog organizma. Zahvaljući prevenetivnim pregledima do sada je spašeno mnogo života.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Stanley's Soul Station
Za 1 minut

I, Oh I

Paul Stanley's Soul Station
Tinush
Za 4 minuta

Struggle (feat Aretha Franklin)

Tinush
Kate the Cat
Za 7 minuta

I Was Made For Lovin You

Kate the Cat
Frazey Ford
Za 11 minut

September Fields

Frazey Ford
Al Green
Za 14 minuta

The Letter

Al Green

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend