Zdravlje

Preventivni pregledi bez uputa i zakazivanja i ovog vikenda u Domu zdravlja

Foto: City Smart arhiva
Građani će i ovog vikenda 27. i 28. avgusta moći da urade preventivne preglede kod lekara različitih specijalnosti u centralnom objektu Doma zdravlja u periodu od 7 do 14 sati. Pregledi su besplatni i nije potreban uput izabranog lekara, već samo zdravstvena knjižica.

Sugrađanke koje žele da provere zdravlje i posete ginekologa ili urade mamografski pregled mogu to da učine za vikend pred nama. Pregled za rano otkrivanje raka grlića materice – PAPA test, koji se preporučuje ženama starosti od 25 do 64 godine biće organizovan u službi  za zdravstvenu zaštitu žena u danima vikenda. Uzimanje brisa radiće se na prvom spratu.

Mamografski pregled se preporučuje  ženama od 50 do 69 godina starosti, a moguće dga je uraditi oba dana vikenda. Kada je o ženskom zdravlju reč, u subotu i nedelju  biće organizovana i obuka za samopregled dojke, koji ženama omogućava da rano otkriju promene i jave se lekaru kako bi dobile adekvatnu terapiju i na vreme započele lečenje.

Tokom vikenda radiće i lekari drugih specijalnosti te građani mogu da obave pregled za rano otkrivanje raka debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, depresije ili urade ispitaju sluh. Takođe u subotu od 7 do 14 sati radiće i stomatološka služba te građani svih uzrasta mogu da se jave zubaru.

Podsetimo, Dom zdravlja od avgusta meseca prošle godine svakog vikenda organizuje akciju “Otvorena vrata” sa ciljem da kod građana i građanki stvori zdrave navike i ukaže na važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlje celokupnog organizma. zahvaljući prevenetivnim pregledima do sada je spašeno mnogo života.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Frida
Za 1 minut

I Know Theres Something Going on

Frida
Bananarama
Za 6 minuta

Venus

Bananarama
Andrew Ridgeley
Za 9 minuta

Shake

Andrew Ridgeley
U Skriocu
Za 13 minuta

Ne Brini

U Skriocu
Piloti
Za 16 minuta

Tajna Je U Tebi Skrivena

Piloti

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend