Zdravlje

Preventivni pregledi bez uputa i zakazivanja za vikend u Domu zdravlja

Foto: arhiva
Preventivni pregledi za rano otkrivanje raka grlića materice, dojke, debelog creva, kardiovaskularnih boolesti, dijabetesa, kao i pregled kod dermatologa i stomatologa biće organizaovani i ovog vikenda u Domu zdravlja u periodu od 7 do 14 sati. Pregledi su besplatni i nije potreban uput lekara.

Građani i građanke će u subotu i nedelju moći da provere zdravlje i pregledaju se kod specijalista iz različitih grana mesecine. Pregledi su besplatni i nije potreban uput niti zakazani termin.

Pregled za rano otkrivanje raka grlića materice – PAPA test, koji se preporučuje ženama starosti od 25 do 64 godine biće organizovan u službi  za zdravstvenu zaštitu žena. Uzimanje brisa radiće se na prvom spratu.

Kada je o ženskom zdravlju reč, Nišlijke će istog dana moći da obave i mamografski pregled koji može pomoći u ranom otrivanju raka dojke, a preporučuje se ženama od 50 do 69 godina starosti. Takođe, biće organizovana i obuka za samopregled dojke na kome žene mogu da nauče kako da uoče i prepoznaju promenu, te da se odmah jave lekaru.

U danima vikenda biće organizovani i pregledi za rano otkrivanje raka debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i mladeža. Pored lekara različitih specijalnosti za vikend će raditi i zubari, a građani i građanke svih uzrasta mogu da se jave za besplatno čišćenje zubnog  kamenca.

Podsetimo, Dom zdravlja od avgusta meseca prošle godine svakog vikenda organizuje akciju “Otvorenih vrata” sa ciljem da kod građana i građanki stvori zdrave navike i ukaže na važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlje celokupnog organizma.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 10 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 7 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 3 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 59 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend