Zdravlje

Preventivni pregledi kod lekara različitih specijalnosti i ove subote u Domu zdravlja

Foto: Pixabay
U subotu 3. februara od 7 do 14č. sugrađani će u centralnom objektu Doma zdravlja moći da urade preglede na rano otkrivanje raka grlića materice, dojke, debelog creva, šećerne bolesti, depresije, izmere krvni pritisak ili provere gustinu kostiju. Pregledi su besplatni i nije potreban uput izabranog lekara niti zakazan termin, već samo zdravstvena knjižica.

Nišlijke koje žele da provere zdravlje i urade ginekološki pregled to mogu da učine i ove subote. Pregled za rano otkrivanje raka grlića materice – PAPA test, biće organizovan u Službi  za zdravstvenu zaštitu žena. Ova vrsta pregleda preporučuje se ženama starosti od 25 do 64 godine, a uzimanje brisa radiće se na prvom spratu.

Sugrađanke koje dođu u Dom zdravlja u subotu mogu da urade i mamografski pregled koji se preporzčuje ženama statrosne dobi od 50 do 69 godina. Istog dana biće organizovana i obuka za samopregled dojke. Na taj način žene mogu uočiti rane promene na dojci i javiti se lekaru kako bi dobile terapiju.

U subotu će raditi i lekari drugih specijalnosti te građani mogu da obave pregled za rano otkrivanje raka debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, depresiju ili provere gustinu kostiju.

Podsetimo, Dom zdravlja organizuje akciju “Otvorena vrata” svake subote sa ciljem da kod građana i građanki stvori zdrave navike i ukaže na važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlje celokupnog organizma. Zahvaljući prevenetivnim pregledima do sada je spašeno mnogo života.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Alesha Dixon
Za 2 minuta

Boy Does Nothing

Alesha Dixon
Buggles
Za 5 minuta

Video Killed the Radio Star

Buggles
Boy George And Culture Club
Za 8 minuta

Bow Down Mister (a Small Portion 2B Polite Mix)

Boy George And Culture Club
Wham
Za 12 minuta

Club Tropicana

Wham
Stelartronic
Za 15 minuta

In Between Ft. Karafizi

Stelartronic

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend