Zdravlje

Preventivni pregledi kod lekara različitih specijalnosti za vikend u Domu zdravlja

U okviru akcije "Otvorena vrata" koja se oragnizuje tokom vikenda u Domu zdravlja građani će moći da obave preventivne preglede na rano otkrivanje raka debelog creva, materice, dojke, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, depresije, obave pregled kod interniste i zubara. Pregledi se organizuju u periodu od 7 do 14 sati i nije potreban uput izabranog lekara, već samo zdravstvena knjižica.

Nišlijke koje žele da provere zdravlje i posete ginekologa ili urade mamografski pregled mogu to da učine u subotu i nedelju. Pregled za rano otkrivanje raka grlića materice – PAPA test, koji se preporučuje ženama starosti od 25 do 64 godine biće organizovan u Službi  za zdravstvenu zaštitu žena u danima vikenda. Uzimanje brisa radiće se na prvom spratu.

Mamografski pregled se preporučuje  ženama od 50 do 69 godina starosti, a moguće ga je uraditi oba dana vikenda. Kada je o ženskom zdravlju reč, u subotu i nedelju  biće organizovana i obuka za samopregled dojke, koji ženama omogućava da rano otkriju promene i jave se lekaru kako bi dobile adekvatnu terapiju i na vreme započele lečenje.

U danima vikenda radiće i lekari drugih specijalnosti te građani mogu da obave pregled za rano otkrivanje raka debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, depresije ili obave pregled kod interniste. Takođe u subotu od 7 do 14 sati radiće i stomatološka služba te građani svih uzrasta mogu besplatno da obave preventivni pregled.

Podsetimo, Dom zdravlja od avgusta meseca prošle godine svakog vikenda organizuje akciju “Otvorena vrata” sa ciljem da kod građana i građanki stvori zdrave navike i ukaže na važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlje celokupnog organizma. Zahvaljući prevenetivnim pregledima do sada je spašeno mnogo života.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 58 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 55 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 51 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 47 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend