Zdravlje

Preventivni pregledi kod lekara različitih specijalnosti za vikend u Domu zdravlja

U subotu i nedelju 2. i 3. jula građani mogu da obave besplatne, preventivne preglede za rano otkrivanje raka dojke, grlića materice, debelog creva, dijabetesa i depresije. Pregledi se obavljaju u centralnom objektu Doma zdravlja u periodu od 7 do 14 sati.

Pregled za rano otkrivanje raka grlića materice – PAPA test, koji se preporučuje ženama starosti od 25 do 64 godine biće organizovan u službi  za zdravstvenu zaštitu žena u danima vikenda. Uzimanje brisa radiće se na prvom spratu.

Sugrađanke će moći da urade i mamografski pregled koji može pomoći u ranom otrivanju raka dojke, a preporučuje se ženama od 50 do 69 godina starosti. Kada je o ženskom zdravlju reč, u subotu i nedelju  biće organizovana i obuka za samopregled dojke, koji ženama omogućava da rano otkriju promene i jave se lekaru kako bi dobile adekvatnu terapiju i na vreme započele lečenje.

Tokom vikenda radiće i lekari drugih specijalnosti te građani mogu da obave pregled za rano otkrivanje raka debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, depresije ili se pregledaju kod očnog lekara  Građani i građanke koji žele da obave pregled kod stomatologa to mogu da učine u subotu od 7 do 14 sati.

Pregledi su besplatni i nije potreban uput uzabranog lekara.  Iz Doma zdravlja pozivaju sugrađane da iskoriste ovu akciju i provre zdravlje i napominju da su zahvaljući preventivnim pregledima spasili veliki broj života, te da je šansa za izlečenje daleko veća ako se bolest oktrije u ranoj fazi.

Podsetimo, Dom zdravlja od avgusta meseca prošle godine svakog vikenda organizuje akciju “Otvorena vrata” sa ciljem da kod građana i građanki stvori zdrave navike i ukaže na važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlje celokupnog organizma.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 20 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 17 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 13 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 9 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend