Hronika Zdravlje

Privedena Jovana Stojković i još četvoro koji su govorili protiv vakcinacije

Nakon najava Kriznog štaba da će oni koji vode kampanju protiv vakcinacije biti sancionisani, jutros je izvršeno prvo hapšenje onih koji govore protiv vakcina. Prema pisanju "Blica" u toku je velika policijska akcija protiv antivaksera. U Beogradu je privedeno ukupno pet osoba, među kojima je i predsednica pokreta "Živim za Srbiju" Jovana Stojković. Kako piše ovaj list ona je privedena jutros u Beogradu zbog sumnje da je počinila krivično delo izazivanje panike i nereda.

Policija je rano jutros, sa nalogom Višeg javnog tužilaštva za pretres stana i drugih prostorija, došla pred stan Jovane Stojković. Ona je javnosti poznata kao vođa antivakserkog lobija u Srbiji. Stojkovićeva je pretres pripadnika MUP prenosila uživo na društvenim mrežama, a nakon pretresa ona je privedena.

Kako se čuje u razgovoru Stojkovićeve i muškarca koji sve snima, inspektori sa policijskim značkama oko vrata došli su sa naredbom za pretres stana. Nalog je izdat jer se Stojkovićeva sumnjiči za izazivanje straha i panike.

Ona se raspravljala sa pripadnicima MUP koji su došli do njenog stana, kako se čuje u snimku, zbog straha da će joj policajci “podmetnuti oružje ili drogu”. “Kao da smo kriminalci. Šta očekujete da pronađete ovde, oružje i drogu kod nekoga koga sumnjičite za izazivanje straha i panike? Šta očekujete da pronađete u stanu kod nekoga ko izaziva strah i paniku? -pitala je ona.

Prema nezvaničnim informacijama, Stojkovićevoj je određeno zadržavanje. “U toku je velika akcija i privedeno je pet osoba zbog iznošenja lažnih tvrdnji oko vakcinacije”, nezvanično je potvrđeno u Odeljenju MUP-a za Visokotehnološki kriminal, prenosi Blic.

Desetak građana koji zagovaraju slobodan ibor na pravo vakcinacije okupilo se ispred Palate pravde u Beogradu.  Društvenim mrežama se prošio poziv za skup podrške Jovani  Stojković. Skup će se održati od 18h u Pionirskom parku ispred predsedništva.

Podsetimo nedavno je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić,  pri obilaska infrastrukturnih radova oko Zaječara, izjavio da “oni koji govore protiv vakcinacije, govore protiv Srbije.”

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 38 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 35 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 31 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 27 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend