Zdravlje

Radon izlazi iz kovid sistema, ponovno otvaranje bolnice do 1. maja

Institut "Radon" u Niškoj Banji koji je od 15. marta bio u kovid sistemu ponovo izlazi iz njega i neće više biti kovid bolnica. Kako je za City Smart radio potvrdila direktorka prof. dr Marina Deljanin Ilić, u ovom Institutu trenutno se nalazi osam osoba, a očekuje se da i one budu otpuštene do kraja dana.

Direktorka je kazala da će oni koji su u boljem stanju biti otpušteni na kućno lečenje. Pacijenti koji nisu za otpuštanje, biće prebačeni u kovid bolnicu u Kruševcu, što je dogovoreno sa Univerzitetskim kliničkim centrom u Nišu.

“U Institutu su od 15. marta na lečenju bila 293 pacijenta. Nakon otpuštanja i poslednjeg pacijenta očekuje se sređivanje, dezinfekcija i kontrola od strane Instituta za javno zdravlje Niš. Sve zavisi od njihove odluke, ali očekujem početak rada najkasnije do 1. maja”, rekla je Deljanin Ilić.

Ona dodaje da je, u periodu dok su se tu nalazili kovid pacijenti, Institut Niška Banja radio sa smanjenim kapacitetom. Sada će se to promeniti pa će biti u mogućnosti da se u potpunosti posvete nekovid pacijentima.

“Pacijente očekujemo tek posle praznika. Mi ćemo ih pozvati i ranije, ali verujem da će se oni odazvati tek nakon praznika”, izjavila je direktorka Radona. Institut uskoro očekuje i letnja sezona, a do tada će biti spremni.

Inače, ovo je treći put da se Radon našao u kovid sistemu. Poslednji put je na ovu funkciju vraćen sredinom marta meseca. Pre samo tri nedelje, u ovom objektu nalazilo se 11a pacijenata, a polovina je bila na kiseoničkoj podršci.

Institut Niška banja nije prestajao sa radom. Ambulante, stacionari “Zelengora” i “Staro kupatilo” bili su u zelenoj zoni, ali su radili smanjenim kapacitetom.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 31 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 27 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 24 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 19 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend