Zdravlje

Radon od ponedeljka ponovo u crvenoj zoni

Zbog povećanog broja obolelih od kovida, stacionar "Radon" u Niškoj Banji od ponedeljka ulazi u kovid sistem potvrdila je direktorka Marina Deljanin Ilić za City Smart radio.

Posle četiri meseca nakon što je izašao iz crvene zone stacionar “Radon” opet će biti kovid bolnica, dok će ostatak Instituta raditi u zelenoj zoni, ali sa smanjenim kapacitetom.

“Radon će od ponedeljka ponovo biti u kovid sistemu kada ćemo i primiti prve pacijente”, kaže Delajnin Ilić za naš radio.

Od ponedeljka će u zelenoj zoni biti “Zelengora”, “Banjsko kupatilo” gde će biti ambulanta. Reumatološka ambulanta radiće u punom kapacitetu kao i Klinika za reumatologiju.

Od početka epidemije u Institutu “Radon” zbrinuto je oko 1. 300 kovid pacijenata.

Epidemiološka situcija u celoj zemlji je loša, te je u Nišu najavljena pojačana kontrola na onim mestima gde se okuplja veliki broj ljudi poput tržnih centara i javnog gradskog prevoza.

Lekare zabrinjava što od novog takoznavog “delta soja” virusa najviše obolevaju mladi koji su i vakcinisani u najmanjem obimu, te se neretko dešava da dođe do smrtnog ishoda.

Zbog toga apeluju na sve građane da se vakcinišu i tako se zaštite, jer kako kažu oni koji prime vakcinu i zaštite se mogu da se zaraze, ali će izbeći fatalni ishod.

U Nišu je do sada vakcinisano 65 odsto građana, a vakcinacija se odvija svakog dana u centralnom obejektu Doma zdravlja. Građanima su na raspolaganju sve vakcine.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Groove Armada
Za 3 minuta

My Friend

Groove Armada
Gregory Porter
Za 7 minuta

Revival

Gregory Porter
Joe Mcbride
Za 10 minuta

Sunny

Joe Mcbride
Smokey Robinson
Za 14 minuta

Baby Thet's Backatcha

Smokey Robinson
Kaleo
Za 17 minuta

Hey Gringo

Kaleo

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend