Zdravlje

Raste broj obolelih od koronavirusa, ambulanta „Čair“ u pripravnosti za kovid režim

Zbog porasta broja obolelih od koronavirusa, ambulanta Čair spremna je za kovid sistem, ali odluku o njenom aktiviranju nadležni će doneti u ponedeljak, 6. avgusta.

Pomoćnica direktora niškog Doma zdravlja Danijela Nešić potvrdila je za City Smart da je ambulanta „Čair “ spremna za nove pacijente, ali će definitivnu odlku o njenom otvaranju građani saznati sutra.

„Tako je, ambulanta je spremna, ali se neće otvarati dok se ne utvrdi epidemiološka situacija. Za sada nema potrebe da se otvara.  Kolegijum zaseda sutra, pa će nakon toga biti poslato obaveštenje“, rekla je Nešić.

Inače, prema poslednjim podacima iz Doma zdravlja, kovidom je zaraženo još 115 osoba iz Niša. Od ukupno 795 pacijenata koji su se javili, 274 je imalo simptome koji mogu ukazivati na virus.

„Od  ovog broja njih 274 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 521 obavilo kontrolni pregled. Lekari Službe za radiološku dijagnostiku obavili su 36 radiografije pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 321 laboratorijsku analizu“, navodi se u saopštenju Doma zdravlja.

Nešić je istakla da će se od ponedeljka znati da li će ambulanta ponovo ući u kovid sistem.

U poslednja 24 časa u Srbiji je, prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, preminulo 19 osoba od posledica koronavirusa. Testirano je 15.127 osoba, dok je njih 3.497 pozitivno. U kovid objektima na jugu hospitalizovana su 74 pacijenta, od toga su na dečijem odeljenju Univerzitetskog kliničkog centra Niš 2 pacijenta.

Trenutno  je u Srbiji  hospitalizovana ukupno 1.451 osoba, dok je njih 93 na respiratorima.

Kovid ambulante u naseljima Branko Bjegović i Duvanište rade od 7 do 22 sata, umesto do 20 sati.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

London Grammar
Za 0 minuta

How Does it Feel

London Grammar
Laurel
Za 4 minuta

Scream Drive Faster

Laurel
Elle King
Za 8 minuta

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 11 minut

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 13 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend