Zdravlje

Renoviraju se bolničke sobe u porodilištu, najavljeno kompletno renoviranje klinike

Foto: Terri Cnudde, Pixabay
Na klinici za Ginekologiju i akušerstvo trenutno se renoviraju bolničke sobe. Prema rečima direktora Univerzitetskog kliničkog centra u planu je kompletno renoviranje, u cilju poboljašnja uslova za majke i decu. Radovi bi prema najavama nadležnih trebalo da bude okončani krajem naredne godine.

Loši higijenski uslovi, oskudna hrana, nedostatak spavaćica i benkica za bebe, više neće mučiti  porodilje, jer se porodilište renovira. O svom iskustvu u porodilištu govorila nam je Radmila Veljković, jedna od pokretača akcije “Izazov za porodilje”.

Akciju su pokrenule četiri humane mame iz Niša sa ciljem da utiču na donosioce odluka da trudnicama obezbede dostojanstvene uslove za porođaj.

Izazov je osmišljen tako da ujedni sve žene koje će putem društvenih mreža apelovati na nadležne da se poboljšaju uslovi u porodilištima širom Srbije.

,,Ovo što imamo nije osnova. Nije i malo, ni blizu onoga što bi trebalo da se nađe u jednom porodilištu, ispričala je Veljkovićeva i dodala da je najstrašnije kada pomisli da će jednog dana to sačekati njeno žensko dete, koje nema, ali će možda u budućnosti roditi.

Nekoliko meseci kasnije na konferenciji za novinare najavljeno je renoviranje porodilišta, a prema rečima direktora Univerzitetskog kliničkog centra trenutno se renoviraju bolničke sobe u porodilištu.

“U ovom trenutku renoviramo unutrašnjost soba i to je tek početak. U planu je kompletno renoviranje i Ginekologije i porodilišta, jer tamo gde bebe borave mora da bude divno”, kazao je Perišić.

Radovi bi trebalo da se završe kroz godinu dana. “Očekujem da radovi budu gotovi za 12 do 15 meseci”, kaže direktor UKC-a i dodaje da će sredstva za renoviranje obezbediti iz donacija.

“Sredstva za renoviranje ćemo obezbediti  od stranog donatora, najverovatnije će to biti američka vojska. Jedan deo sredstava za renoviranje obezbediće i niški privrednici”, kazao je Perišić.

Podsetimo niškom porodilištu su samo u poslednjih godinu dana donirana mehanička kolica, posteljine, benkice za bebe.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Tash Sultana
On Air!

Greed

Tash Sultana
Honne
Za 0 minuta

What Would You Do (feat. Pink Sweat)

Honne
Kawala
Za 3 minuta

Angry Man

Kawala
Rocketman
Za 6 minuta

Saturday Night's Alright

Rocketman
Bon Jovi
Za 10 minuta

Janie, Dont Take Your Love to Town

Bon Jovi

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend