Zdravlje

Renoviran stacionar specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici, donacija vredna blizu pola miliona dolara

Njegova ekselencija ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kristofer Hil, posetio je stacionar Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici, koji je kompletno renoviran zahvaljujući Programu humanitarne pomoći EUCOM-a. U renoviranje je uloženo 400.000 američkih dolara.

Stacionar Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici izgrađen je pre jednog veka, a direktor ove ustaove  dr Milan Stanojković ističe da je zgrada pre renoviranja bila u jako lošem stanju.

“Ova zgrada je stara pre jednog veka i bila je u jako lošem stanju. Sada nakon renoviranja mogu da kažem, a možda sam i pristrasan jer ovde radim,  da  u našoj državi trenutno nema boljeg objekta za tretman psihijatrijskih pacijenata”, ističe dr Stanojković.

Direktor Specijalne bolnice objašnjava da su se nakon renoviranja stekli uslovi za bolju brigu i negu pacijenata: “Svesni smo toga da su psihijatrijski pacijenti često na marginama društva, radi se o jednoj vrlo osetljivoj pupilacionoj grupi i opopravljanje uslova u kojima se oni leče mnogo znači kako za njih tako i za nas koji brinemo o njima.”

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kristofer Hil je prilikom posete Nišu obišao zdravstvenu  ustanovu u čije renoviranje je uloženo nešto manje od pola miliona američkih dolara.

“Veoma sam ponosan što je Evropska komanda američke vojske pronašla ovo mesto odlučila da ovde uputi pomoć. Smatram da ova institucija najbolje oslikava ono što je i najbolje što je vezano za srpsko društvo, a to je da ne zapostavi nijednog svog građanina, nijednog svog člana i da im se posveti i  pruži im najbolju moguću negu”, kazao je amabsador Hil.

Ambasador Hil će prilikom zvanične posete Nišu obići i Kliniku za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš. Za njega je organizovan i svečani prijem u Gradskoj kući ranije u toku dana.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 46 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 43 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 39 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 35 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend