Zdravlje

Sa padom broja obolelih Infektivna klinika izlazi iz kovid zone

Niška Infektivna klinika polako izlazi iz kovid zone jer je pacijenata sve manje, potvrdili su za City Smart radio iz UKC-a. Oboleli pacijenti će se nakon što pređe u zelenu zonu slati na lečenje u kovid bolnicu u Kruševac.

Kako su i pre tri nedelje direktor UKC-a prof dr Zoran Perišić i zamenik UKC-a Radmilo Janković kazali da će sa manjim brojem obolelih i Infektivna klinika ponovo ući u zelenu zonu, iz UKC-a potvrđuju da je sve manje pacijenata i da se u narednom periodu očekuje izlazak iz kovid režima.

“S obzirom na to da je drastično smanjen broj pacijenata i da je jedino Infektivna klinika ostala kao klinika UKC-a koja zbrinjava kovid pozitivne i kovid suspektne paijente, kako se broj pacijenata bude smanjivao, tako će i Klinika da izlazi iz kovid zone”, kazali su za City Smart radio iz UKC-a.

Dodaju da će se pacijenti oboleli od korona virusa lečiti u kovid bolnici u Kruševcu, kada konačno pređe u zelenu zonu i završi sa tim poglavljem.

“Trenutno se na Klinici za infektivne bolesti  nalazi 9 pacijenata koji su oboleli od korona virusa, a sve  dok bude bilo pacijenata na Klinici ona će biti u kovid sistemu,” kažu iz UKC-a.

U planu je da tokom narednih dana Infektivna klinika biti dezinfikovana, a da će posle toga počne sa prijemom pacijenata obolelih od drugih zaraznih bolesti.

Što se kruševačke kovid bolnice tiče, tamo je na lečenju trenutno 37 pacijenata, dok bolnica ima 420 kreveta.

Podsetimo, Univerzitetski klinički centar je bio u kovid sistemu 440 dana, a od pre dve nedelje je u zelenoj zoni, dok je od početka epidemije kroz kovid odeljenja u Nišu prošlo oko 13.000 pacijenata.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Florence And The Machine
Za 0 minuta

Hunger

Florence And The Machine
Jennifer Rush
Za 3 minuta

The Power of Love

Jennifer Rush
Randy Crawford
Za 9 minuta

Holding Back the Years

Randy Crawford
Emeli Sande
Za 14 minuta

Shine

Emeli Sande
King Gizzard & the Lizard Wizard
Za 17 minuta

Interior People

King Gizzard & the Lizard Wizard

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend