Zdravlje

Sa padom broja obolelih Infektivna klinika izlazi iz kovid zone

Niška Infektivna klinika polako izlazi iz kovid zone jer je pacijenata sve manje, potvrdili su za City Smart radio iz UKC-a. Oboleli pacijenti će se nakon što pređe u zelenu zonu slati na lečenje u kovid bolnicu u Kruševac.

Kako su i pre tri nedelje direktor UKC-a prof dr Zoran Perišić i zamenik UKC-a Radmilo Janković kazali da će sa manjim brojem obolelih i Infektivna klinika ponovo ući u zelenu zonu, iz UKC-a potvrđuju da je sve manje pacijenata i da se u narednom periodu očekuje izlazak iz kovid režima.

“S obzirom na to da je drastično smanjen broj pacijenata i da je jedino Infektivna klinika ostala kao klinika UKC-a koja zbrinjava kovid pozitivne i kovid suspektne paijente, kako se broj pacijenata bude smanjivao, tako će i Klinika da izlazi iz kovid zone”, kazali su za City Smart radio iz UKC-a.

Dodaju da će se pacijenti oboleli od korona virusa lečiti u kovid bolnici u Kruševcu, kada konačno pređe u zelenu zonu i završi sa tim poglavljem.

“Trenutno se na Klinici za infektivne bolesti  nalazi 9 pacijenata koji su oboleli od korona virusa, a sve  dok bude bilo pacijenata na Klinici ona će biti u kovid sistemu,” kažu iz UKC-a.

U planu je da tokom narednih dana Infektivna klinika biti dezinfikovana, a da će posle toga počne sa prijemom pacijenata obolelih od drugih zaraznih bolesti.

Što se kruševačke kovid bolnice tiče, tamo je na lečenju trenutno 37 pacijenata, dok bolnica ima 420 kreveta.

Podsetimo, Univerzitetski klinički centar je bio u kovid sistemu 440 dana, a od pre dve nedelje je u zelenoj zoni, dok je od početka epidemije kroz kovid odeljenja u Nišu prošlo oko 13.000 pacijenata.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 34 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 31 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 27 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 23 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend