Zdravlje

Sajam mentalnog zdravlja sutra na Univerzitetu

Foto: SKC
Sajam mentalnog zdravlja održaće se u ponedeljak 11. okobra u holu Univerziteta u periodu od 16 do 19h. Ulaz je besplatan za sve posetioce, a tema ovodišnjeg sajma je izgradnja i očuvanje psihološkog imuniteta.

“Neka od pitanja kojima će se naši psiholozi posebno posvetiti su: Šta sve može ugrozizi psihološki imunitet i šta je važno za njegovo očuvanje? Kakvu ulogu u zaštiti psihološkog imuniteta imaju mehanizmi odbrane i na koji način se možemo lakše boriti sa stresom? “navode organizatori.

Posetioci sajma mentalnog zdravlja naučiće i šta podrazumeva briga o sebi i kako ona doprinosi psihološkom imunitetu, ali i koji i koliki je značaj umetnosti i kreativnosti po pitanju mentalnog zdravlja, te kako ga možemo iskoristiti i pomoći sebi.

Organizator Sajma je Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra Niš u saradnji sa Savezom studenata Univerziteta u Nišu.

Sajam se organizuje deveti put za redom. Volonteri Psihološkog savetovališta navode da je ovogodišnji sajam prilika da se građani detaljnije informišu o tome gde mogu pronaći psihološku podršku i kako da u teškim situacijama budu podrška sebi i drugima.

Navode da posetioce na štandovima očekuje puno materijala i interaktivnih testova i zadataka. Sajam će biti otvoren za sve zainteresovane, a ulaz je besplatan.

Svеtski dаn mеntаlnоg zdrаvljа  оbеlеžаvа se svake godine, 10. окtоbrа nа iniciјаtivu Svеtsке fеdеrаciје zа mеntаlnо zdrаvljе i uz pоdršкu Svеtsке zdrаvstvеnе оrgаnizаciје, а u pаrtnеrstvu sа ministаrstvimа zdrаvljа i оrgаnizаciјаmа civilnоg društvа širоm svеtа.

Kako se Svetski dan mentalnog zdravlja ove godine pao u nedelju Sajam će biti održan u ponedeljak.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Gregory Porter
Za 3 minuta

Revival

Gregory Porter
Joe Mcbride
Za 6 minuta

Sunny

Joe Mcbride
Smokey Robinson
Za 10 minuta

Baby Thet's Backatcha

Smokey Robinson
Kaleo
Za 13 minuta

Hey Gringo

Kaleo
Zella Day
Za 18 minuta

Girls

Zella Day

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend