Zdravlje

Stiglo 9.000 Fajzerovih vakcina, uskoro novi kontigent

U Srbiju je stiglo još 9.360 doza Fajzerove vakcine, izjavila je premijerka, Ana Brnabić.  Prema njenim rečima do kraja februara očekuje se nova isporuka ove vakcine.

Ona je, u vestima Prve televizije kazala da će Srbija sledećeg ponedeljka dobiti još 8.190 doza Fajzerove vakcine.  Petnaestog februara očekuje se isporuka 40.950, a 22. februara 46.800. „Pored toga očekujemo i vodimo danonoćno pregovore sa još nekim proizvođačima. Kao što je i predsednik Vučić najavio, do kraja februara ćemo dobiti još jedan značajan kontigent vakcina od jednog drugog proizvođača”, rekla je Brnabić, ne precizirajući o kojoj farmaceutskoj kompaniji je reč.

Premijerka je kazala da je u Srbiji do sada vakcinisano oko 463.000 ljudi, a 10.000 ih je primilo i drugu dozu. Dodala je da se kampanja masovne imunizacije nastavlja. „ Jedan veliki izazov pred nama je da unapredimo naše kapacitete. Jer ćemo morati i da revakcinišemo 463.000 ljudi paralelno sa tim dok vakcinišemo sve ostale građane“, kazala je ona.

Brnabić je gostujući na televiziji Pink, pre par dana izjavila da će Srbija obezbediti doze neophodne za revakcinaciju. Istakla je da se naša zemlja po broju vakcinisanih druga u Evropi, iza Velike Britanije.

U Nišu je u protekloj nedelji vakcinisano više od 24.000 građana. Niš je i dalje prvi po grad u Srbiji po broju vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika. Podsetimo, građani koji žele da se vakcinišu potrebno je da se prijave putem e-uprave i dođu u zakazanom terminu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 23 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 20 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 16 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 12 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend