Zdravlje

Stiže još 130.000 doza ruske vakcine i 211.000 Fajzerove

U Srbiju će danas stići još 130 hiljada doza ruske vakcine Sputnik V, objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom instagram nalogu. On je takođe kazao da će u narednim danima stići još 211 hiljada doza Fajzerove vakcine i velika količina kineskih vakcina.

“Stiže još 100.000 prve komponente ruske vakcine Sputnik V i još 30.000 druge komponente. Posle toga dolazi još 211.000 doza Fajzerove vakcine, a zatim očekujemo veliku količinu kineske Sinofarm vakcine”, najavio je Vučić.

On je u svom obraćanju dodao da se Srbija u narednih 15 dana priprema se za veliki napad na koronu. Taj napad podrazumeva vakcinaciju stanovništva, objasnio je Vučić. U planu je 500.000 novovakcinisanih stanovnika, a za sve koji su se do sada vakcinisali je obezbeđena revakcinacija.

Vučić je prethodnih dana istakao da se posle njegove vakcinacije, vakcinisalo još pola miliona ljudi, ali on očekuje još veći broj. Naveo je da se u maju očekuje još milion kineskih vakcina, kao i da Srbija u ugovoru ima 15 miliona doza.

Kada je reč o proizvodnji ruskih vakcina u Srbiji, Vučić je naglasio da će Srbija zbog ulaganja u institut “Torlak” postati “velesila” u proizvodnji vakcina. Očekuje se da bi u Srbiji mogla da se proizvodi nova četvorovalentna vakcina, kao i kineska vakcina.

A u niškom Domu zdravlja dostupna je Fajzerova vakcina za one koji nisu zakazali preko eUprave. Oni mogu da se vakcinišu do utorka, 20. aprila, od 8 do 20 časova. Od početka vakcinacije u Nišu je vakcinisano nešto više od trećine punoletnog stanovništva. To znači da je vakcinu protiv koronavirusa primilo je oko 35 odsto stanovnika starijih od 18 godina. Obe doze primilo je nešto više od 27 procenata punoletnih stanovnika Niša.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 37 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 34 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 30 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 26 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend