Zdravlje

Tiodorović: Da se ja pitam, kazna za nenošenje maski bila bi 50.000

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je da bi kazna za nenošenje maski u zatvorenom prostoru bila 50.000 dinara, da se on pita. On je naveo da je trenutna kazna mala, kao i da oni koji se nađu na korona žurci, to mogu lako da plate i nastave i dalje da posećuju te žurke.

Tiodorović je podsetio da je kazna za nenošenje maske 5.000 dinara. Međutim, ukoliko se plati u roku od osam dana, ta kazna se prepolovi i iznosi 2.500 dinara. Prema mišljenju ovog epidemiologa, to nije dovoljno da ljude odvrati od neispravnog postupanja.

“Za mnoge koje, na primer, Komunalna milicija zatekne na korona žurci, tih 2.500 nije ništa. Bez problema plate kaznu i opet rade isto. A da je kazna 50.000 dinara, koliko bih ja uveo da se pitam, drugačije bi se ponašali”, izjavio je Tiodorović, a prenose mediji.

Ovaj epidemiolog ocenjuje da oni koji prave korona žurke namerno krše mere i da treba da odgovaraju po Krivičnom zakoniku.

“Taj neko je svestan da će dovući u zatvoreno gomilu ljudi i najčešće uz živu muziku, gde se peva, vrišti, viče i još brže i lakše širi virus. Kontrola mora da bude rigorozna, pa da takvom umesto prekršajne prijave usledi krivična za odredbu po kojoj u vreme epidemije ne postupa po odlukama za njeno suzbijanje i svesno radi na širenju zaraze”, naglasio je Tiodorović.

Tiodorović je još dodao da ne bi bio nikakav problem da sve bude otvoreno. Uslov je taj da oni koji krše mere budu adekvatno sankcionisani. Kazne za fizička lica iznose 5.000 dinara, a 10.000 je kazna za lekare. Za prava lica kazna se kreće od 50.000 do 300.000 dinara.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 7 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 4 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za -0 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 56 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend