Zdravlje

Tiodorović: Mere će verovatno biti produžene do 29. marta

Foto: City Smart
Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da će mere protiv koronavirusa verovatno biti produžene. Predlog medicinskog dela kriznog štaba je da to bude do 29. marta.

„Naš predlog će biti da mere koje imamo sada budu na snazi do 29. marta. Šta će biti na samom Kriznom štabu, videćemo. Mi u ovom trenutku moramo sve svesti na ono neophodno, a to su hrana, lekovi, gorivo, kako bismo sačuvali živote ljudi, jer bez zdravlja i ljudi nema ni ekonomije“, kazao je epidemiolog Tiodorović za današnji “Kurir”, a prenose drugi mediji.

Tiodorović je ranije rekao da mere koje su uvedene na pet-šest dana nisu dovoljne i nisu rešenje. On je naglasio da nedelju ili ponedeljak nećemo imati rezultat koji će nam reći da možemo da popustimo mere. Dodao je da medicinski deo štaba stalno traži da se mere sprovode kontinuirano u potpunosti.

Epidemiolog je u izjavi za TV Prva rekao da je trebalo zatvoriti zimovališta i skijališta. Da se to dogodilo, smatra da bi epidemiološka situacija bila mnogo bolja. Ipak, on kaže da je bitan balans između zdravlja i ekonomije. Nema zdravlja bez ekonomije i nema ekonomije bez zdravog čoveka, istakao je Branislav Tiodorović.

A predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija ima najblaže epidemiološke mere u Evropi. On se nada da te mere neće biti strože nego što su sada. Kada je o vakcinama reč, Vučić je objavio da će biti dovoljno vakcina za sve koji žele da ih prime. On je svoju vakcinaciju odložio za sledeću nedelju. Najavio je da će se vakcinisati ili u Merošini ili u Žagubici ili u Rudnoj Glavi.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 31 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 28 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 24 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 20 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend