Vesti Zdravlje

U nedelju preventivni pregledi u Domu zdravlja Niš

U nedelju, 16.juna od 7 do 17 sati građani mogu da se pregledaju bez zakazivanja u niškom Domu zdravlja u ulici Vojvode Tankosića.

Građani  mogu da urade sledeće preglede: Merenje krvnog pritiska i skrining (u prizemlju Doma zdravlja),  Krvna slika, glikemija, tumor markeri: CEA univerzalni tumor marker za digestivni trakt, CA 19-9 tumor marker za debelo crevo, AFP -tumor marker za jetru, testise, jajnike (Služba za laboratorijsku dijagnostiku na prvom spratu Doma zdravlja, poželjno je doći pre doručka), Pregled kičme i tabana dece (ulaz broj 4), Dermoskopski pregled kože i mladeža (Služba za dermatovenerologiju 5. sprat Doma zdravlja), EHO abdomena (Služba radiološke dijagnostike, 1.sprat Doma zdravlja, potrebno je doći bez večere i doručka i uz lagane prethodne obroke).

„Država i Ministarstvo zdravlja ovim pregledima žele da ukažu na značaj prevencije i da preventivne preglede učine pristupačnijim građanima“ – naglašava se u pozivu i dodaje da su prevencija i rana dijagnostika od ključnog značaja za dalje lečenje pacijenata.

Ivana Petrović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Backstreet Boys
Pre 48 minuta

Weve Got it Goin on

Backstreet Boys
Zedd Alessia Cara
Pre 44 minuta

Stay

Zedd Alessia Cara
John Newman
On Air!

Cheating

John Newman

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend