Zdravlje

U niškom Domu zdravlja ove subote „Otvorena vrata” i savetovanje o socijalnoj zaštiti

Foto: Pixabay
U niškom Domu zdravlja u subotu 13. januara biće održana akcija preventivnih pregleda „Otvorena vrata” od 7 do 14 časova. Istog dana pd 9 do 12 časova biće organizovano i savetovanje iz domena socijalne zaštite.
Akcija preventivnih pregleda „Otvorena vrata” održaće se u centralnom objektu Doma zdravlja. U niškom Domu zdravlja biće organizovan skrining na rano otkrivanje karcinoma debelog creva, kardiovaskularnih bolesti (merenje krvnog pritiska), dijabetesa i depresije. Takođe će biti moguće određivanje koštane gustine – dezinometrija.Žene koje imaju između 25 i  64 godine života moći će da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Žene od 50. do 69. godine života moći će da urade skrining na karcinom dojke i obave mamografiju, dok će sve žene moći da prisustvuju obuci za samopregled dojke.

„Cilj akcije je da se animira veliki broj građana da urade preventivne i skrining preglede i time spreče nastanak bolesti i komplikacija”, navode iz Doma zdravlja.

U niškom Domu zdravlja, u centralnom holu, istog dana biče održano savetovanje iz domena socijalne zaštite. U akciji savetovanja i pružanja podrške učestvuju socijalne radnice Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje. One će savetovati građane o mogućnostima ostvarivanja prava iz domena socijalne zaštite.

Pruženi saveti i podrška biće u vezi sa obezbeđivanjem materijalne potpore, smeštajem u centre socijalne zaštite, ulogom porodice u zbrinjavanju pacijenta i prevencijom nasilja u porodici.

Iz Doma zdravlja u Nišu pozivaju građane da dođu i provere svoje zdravlje.

 

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Tam Tam
Za 1 minut

Jockey

Tam Tam
Lacni Franz
Za 5 minuta

Naj Ti Poljub Narise Ustnice

Lacni Franz
Greentea Peng
Za 9 minuta

Hu Man

Greentea Peng
Barry De Vorzon
Za 11 minut

Theme From the Warriors

Barry De Vorzon
Maneskin
Za 15 minuta

The Driver

Maneskin

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend