Zdravlje

U Nišu data tristahiljadita doza vakcine

U Nišu je juče data tristahiljadita doza vakcine, kazao je prof. dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja. Prema njegovim rečima do sada je u Nišu prvom dozom vakcinisano 67, drugom preko 60, a trećom 18 odsto građana.

Jekan ističe da je epidemiološka  situcija jako loša. „Virus napada i decu. Sve je više dece koja se javljaju u kovid ambulantu, pa smo je zbog toga proširili. Samo juče je bilo oko 70 pozitivne dece, a to je  podatak koji zabrinjava.

Sagovornik ističe da je sve veći broj mladih koji obolevaju od ovih virusa i da je njihova klinička slika mnogo teža nego što je to bilo pre mesec, dva ili tri.

Komentarišući proteste protiv uvođenja kovid propusnica doktor ističe da je njihovo pravo da protestuju jer je ovo demokratska zemlja, ali bi trebalo da dođu u Dom zdravlja i Klinički centar da vide kako lekari rade 19 meseci bez dana odmora trudeći se da sačuvaju živote.

Jerkan kaže je vakcinacija jedini način da se ovaj virus pobedi i apeluje na sve građane, posebno mlade da se vakcinišu. Prema poslednjim podacima u Nišu je do sada prvom dozom  vakcinisano 67, drugom preko 60, a trećom 18 odsto građana.

Sinoć je u Domu zdravlja  data tristahiljadita doza vakcine. Građanima su na raspolaganju četiri vrste vakcina: Sinofarm, Sputnjik V, Astrazeneka i Fajzer, a vakcinalni punkt je otvoren svakog dana u periodu od 8 do 20h.

Za prvu dozu vakcine nije potrebno prethodno zakazivanje, dok će građani dobiti  obaveštenje od E-uprave kada bi trebalo da prime treću dozu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 19 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 15 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 12 minuta

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend