Zdravlje

U Nišu nema preminulih od korone, u Srbiji 15

U Univerzitetskom Kliničkom centru Niš hopitalizovano je 130 pacijenata, a kod njih 92, potvrđeno je prisustvo virusa. Preminulih od kovida nema, a 2 pacijenta nalaze se na respiratoru.

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 130 pacijent. Kod 92 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.Među zaraženima nema dece.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 2 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Prema zvaničnim podacima u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.331 novooboleli od korona virusa. Premunolo je njih 15. Na bolničkom lečenju je 3.891 pacijanata, a na respiratoru 142.

U poslednja 24 sata testirano je 5.550 osoba, a ukupno od marta 2.775.71. Od početka pandemije  422.210 osoba obolelo  je od  virusa, a registrovano je ukupno 4.245 smrtnih slučajeva.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 3 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za -0 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 56 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 52 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend