Zdravlje

U Nišu obe doze primilo 70.000 građana, danas i sutra dostupne sve vakcine bez zakazivanja

Obe doze vakcine protiv koronavirusa primilo je oko 70.000 građana, rekao je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan za RTS. Jerkan je kazao i da je broj pregleda u kovid ambulantama za vreme praznika bio znatno manji. Naglasio je da će u ponedeljak i utorak, 3. i 4. maja, biti organizovana "Otvorena vrata". Tom prilikom, građani koji nisu zakazali moći će da prime vakcinu bilo kog proizvođača.

Jerkan je kazao da je obe doze vakcine protiv korona virusa primilio oko 70.000 građana, odnosno oko 33 odsto. Prema njegovim rečima, samo prvu dozu primilo je nešto više od 43 odsto građana.

“Obe doze je primilo oko 70.000 građana. Očekujem da mladi počnu da primaju vakcine, imali smo veliki posao po gradu i selu, razgovarali sa mladima. Suština je da je većina shvatila da nema kontraidikacija, da antivakseri nisu uspeli”, istakao je Jerkan.

Naglasio je da je obilazio mesta na kojima se Nišlije najviše okupljaju tokom praznika, i da je primetio da su više vodili računa o merama, poput držanja fizičke distance i nošenja maski. Ocenio je da su Nišlije položile ispit za razliku od Sretenja kada su totalno omanuli.

Inače, tokom vikenda je prema rečima direktora Doma zdravlja bilo oko 300 pregleda, što je izuzetan pad s obzirom na to da je pre 20 dana bilo i do 3.000 pregleda. Ipak, kako kaže, i drugim vikendima su beleženi padovi. Dodao je i da je juče u Nišu bilo 39 novozaraženih.

Jerkan je kazao da očekuje da će u narednih 20 dana biti vakcinisano još oko 15 do 20 hiljada građana. On je izrazio zadovoljstvo zbog velikog odziva građana tokom akcije “Otvorenih vrata”. Naveo je da građani koji nisu zakazali mogu da prime vakcine Fajzer, Sputnjik V, Sinofarm ili AstraZeneka u periodu od 8 do 20 sati.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Boston Bun, Loryn
Za 2 minuta

Gucci Slides

Boston Bun, Loryn
Maroon 5
Za 5 minuta

Sugar

Maroon 5
Gabriella Cilmi
Za 8 minuta

Invisible Girl

Gabriella Cilmi
Mariah Carey
Za 12 minuta

Vision of Love

Mariah Carey
Madness
Za 15 minuta

Coldest Day

Madness

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend