Zdravlje

U Srbiji povećan broj obolelih od korone

U poslednja 24 časa potvrđen je 2.561 novi slučaj obolevanja od koronavirusa, što je malo veći broj nego što je bio prethodnog dana. Ovo je drugi dan za redom da broj obolelih prelazi 2.000.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalaze 3.472 osobe, dok je na respiratorima njih 148. Preminulo je 15 osoba, od čega jedna u Kliničkom centru u Nišu. Primećen je i veći broj pregleda, kao i više zaraženih na jugu Srbije.

Domu zdravlja u Nišu u toku prethodnog dana na pregled se javilo 929 pacijenata, što je skoro dvostruko više nego u ranijem periodu. Od 380 testiranih pacijenata pozitivno je njih 105. Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan zbog toga je upozorio građane da se drže svih mera predostrožnosti. Naglasio je da nije vreme za opuštanje i da se sve mere moraju poštovati bez izuzetaka.

Trenutno se u Univerzitetskom kliničkom centru na lečenju nalazi 137 osoba, a kod 100 je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Od ukupnog broja hospitalizovanih, dvoje pacijenata nalaze se na respiratoru i u veoma su teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju se u odnosu na terapijski odgovor.

 

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali