Zdravlje

U Srbiju stiglo preko 40.000 Fajzerove vakcine

Na institutu ,,Torlak" stiglo je 40.950 doza Fajzerove vakcine, saopštili su iz Ministrastva zdravlja. Predsednica vlade, Ana Brnabić najavila je da se do kraja nedelje očekuje isporuka AtsraZeneca vakcina. U Srbiji je do sada vakcinisano više od 600.000 građana.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić najavila je u nedelju novi kontigent 40.000 Fajzerovih vakcina.  „Vakcina ima dovoljno i biće ih za sve građane koji žele da se vakcinišu“, rekla je premijerka.

Dodala je da se do kraja nedelje očekuje isporuka AstraZeneka vakcine. Nova vakcina specifična je po tome što se revakcijacija vrši nakon 12 nedelja.  Premijrka je istakla da je 11 odsto punoletnih građana do sada primilo prvu dozu vakcine, a skoro tri odsto i drugu, te da se očekuje da do kraja februara oko 20 odsto punoletnih građana primi makar prvu dozu vakcine.

Srbija je donirala 4.860 doza Fajzerovih vakcina Severnoj Makedoniji. Premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu vakcine je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tom prilikom obećao da će medicinari koji učestvuju u vakcinaciji dobiti 10.000 jednokratne pomoći.

Podsetimo u Srbiju je nedavno  stiglo 500.000 Sinofarm vakcine, kao i 50.000 doza ruske.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali