Zdravlje

U subotu preventivni pregledi u Domu zdravlja bez zakazivanja i uputa

Preventivne preglede bez zakazivanja i uputa, građani i građanke Niša mogu obaviti u niškom Domu zdravlja u subotu, 10. jula. Iz Doma zdravlja pozivaju sve zainteresovane da dođu između 7 i 19 časova.

Rano otkrivanje karcinoma materice, dojke i debelog creva može spasiti nečiji život. Zato je važno pregledati se na vreme, pre nego što se pokažu prvi simptomi. Iz niškog Doma zdravlja pozivaju sugrađane, a posebno sugrađanke da sutra urade preventivne testove na rano otkrivanje karcinoma grlića materice, karcinoma dojke i debelog creva, a cilj je unapređenje skrininga.

Kako navode iz ove ustanove, za preventivne preglede nije potreban uput a ni zakazivanje, a posebna pažnja je kako se navodi, usmerena na preventivnu zaštitu i realizaciju skrining programa. Navode da je želja da se poveća obuhvat žena, pa će zbog toga u subotu 10.07. Dom zdravlja Niš organizovati tri akcije:

  1. U periodu od 07:00-19:00 časova, Služba za radiološku dijagnostiku poziva sve žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu na skrining pregled za rano otkrivanje karcinoma dojke i urade mamografski pregled. Pregled će se obavljati na I spratu, prostor Službe za radiološku dijagnostiku u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.
  2. U periodu od 07:00-19:00 časova, Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.
  3. U periodu od 07:00-19:00 časova, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva poziva građane oba pola, starosne dobi od 50-74 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma debelog creva. Dodaju da će podela FOB testova uz dodatno pojašnjenje, biti obavljena u holu centralnog objekta Doma zdravlja Niš.

“Budite odgovorni, brinite o svom zdravlju i odazovite se na skrining”, pozivaju iz Doma zdravlja.

Marija Jevremčević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • E posto nema zakazivanja, ima da ljudi nagrnu, i eto stvaraju se guzve, jer misle da su tolike guzve da se mora zakazivati, u poslednje vreme kad dodjem u Dom zdravlja nezakazano, nema zive duse, toliko o tome da nema termina, bolje bi im bilo da u domove zdravlja postave ruske preciscivace vazduha i da pocnu raditi …

Trenutno na radiju

Black Pumas
Za 1 minut

Colors

Black Pumas
Bobby Blue Bland
Za 5 minuta

Ain't No Love in the Heart of the City

Bobby Blue Bland
Jp Cooper
Za 9 minuta

Holy Water

Jp Cooper
Deadmau5 Ft. Kaskade
Za 13 minuta

I Remember

Deadmau5 Ft. Kaskade
Bryan Ferry
Za 17 minuta

Bete Noir

Bryan Ferry

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend