Zdravlje

Vakcinacija bez zakazivanja do kraja dana u hali “Čair”

Građani koji žele da se vakcinišu a nisu imali zakazan termin moći će to da učine u toku dana u prostorijama VIP salona hale "Čair". Na raspolaganju su vakcine proizvođača AstraZeneca.

U petak 16. aprila svi zainteresovani da se vakcinišu bez zakazivanja mogu umesto Doma zdravlja da se vakcinišu u hali Čair, dok se vakcinacija bez zakazivanja od subote 17. aprila nastavlja ponovo u  centralnom objektu Doma zdravlja, navode iz ove ustanove.

“Iz jedne kritične situacije smo došli u jednu nestabilnu”, kazao je Milorad Jerkan i dodao da smo sada na 1500 pregleda u ambulantama, a prvi pregledi su spali sa 600 na 250.

“Svi ti parametri govore da je vakcinacija uspela jer smo do sada dali 37,03 posto prvih vakcina, odnosno drugih vakcina 27, 39 posto. Na ovo je sve uticala dobra vakcinacija. Takav drastičan pad pokazuje da smo uspeli. Seosko stanovništvo smo do sada vakcinisali u prvom naletu  2650 ljudi, a računam da ćemo ih sve revakcinisati. Radimo na tome da ako se neko od mladih i starijih nije vakcinisalo mogu istog dana da prime vakcinu, ako ne, ponovo idemo kod njih da ih vakcinišemo”, rekao je  direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

Kako kaže, treći krug je planiran od 1. maja po selima jer se pojavila velika zainteresovanost.

Veliko interesovanje je prema rečima Jerkana najverovatnije i zbog toga što se bliže odmori, a Grčka prihvata sve proizvođače vakcina.

Ipak, Jerkan je zabrinut jer se prema njegovim rečima širi britanski soj koronavirusa od koga je umrlo nekoliko mladih ljudi za vrlo kratko vreme.

“Širi se munjevitom brzinom i već drugog dana je obostrano zapaljenje pluća i samim tim dolazi do veoma lošeg završetka. Danas, sutra i prekosutra će u sportskoj hali biti samo jedan tim. Ako neko naiđe od naših sugrađana može da se vakciniše  AstraZeneca vakcinom”.

U Domu zdravlja su sve vakcine na raspolaganju, dodao je.

Pozvao je sve građane da dođu i vakcinišu se.

Od ponedeljka i utorka se, kako kažu, očekuju novi kontigenti Sinofarma i ruske vakcine.

Prostorije VIP salona hale “Čair” naredna tri dana biće dezinfikovane, a svi koji žele da prime vakcinu mogu da se jave u centralnu zgradu niškog Doma zdravlja.

Još uvek nisu zadovoljni kako protiče vakcinacija u školama i fakultetima.

“Moraju da shvate da će sami sebi nauditi jer ovaj britanski virus napada više populaciju mlađih nego starijih”, ponovo apeluje na mlade da se više javljaju.

Marija Jevremčević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Treba se sto pre vakcinisati ko se prijavio neka ceka a ko nije pod hitno da se prijavi, ili bez zakazivanja da primi vakcinu, nema mu cekanja. Sta ako se i kod as pojavi brazilski grip bice opet pometnje i povecan broj zarazenih. Zato i pored vakcinie jacajmo imunitet i koristimo vitamine i suplemente a posebno nemacki cordiceps i agaricus gljivu koje su vrlo lekovite, i delotvorne jacaju nas imunoloski sistem i stite nas od bakterija i virusa..

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 26 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 22 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 19 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 14 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend