Zdravlje

Vakcinacija i za vreme praznika, u Domu zdravlja dostupne sve 4 vakcine

Vakcinalni punkt u centralnom objektu Doma zdravlja Niš, za vreme praznika radiće uobičajeno. Građanima su dostupne sve četiri vakcine, a moći će da ih prime bez prethodnog zakazivanja u periodu od 8h do 20h.

“Vakcinalni punkt u centralnom objektu Doma zdravlja Niš, za vreme praznika od 30.04.-04.05.2021.godine radiće uobičajno od 08.00-20.00 h”. Građani će bez zakazivanja moći da prime vakcine ,”Sinofarm”, “Fajzer”,”Sputnjik V” i “Astra Zeneku”, saopštili su iz Doma zdravlja. Dodaju da će vakcinalni timovi i za vreme paznika obavljati vakcinaciju i revakcinaciju na terenu i u selima.

Prema podacima e-uprave Niš je prvi grad u Srbiji po broju vakcinisanih punoletnih građana, dok je najmanji broj vakcinisanih u Tutinu i Novo Pazaru. U Nišu je do sada prvu dozu vakcine primilo preko 80.000, dok je drugu dozu primilo preko 60.000 građana.

Prema rečima direktora Doma zdravlja, Milorada Jerkana najveći broj Nišlija se odlučuje za kinesku vakcinu. Na drugom mestu je Fajzerova vakcina za koju se uglavnom odlučuju mlađi. Tokom akcije “Otvorenih vrata” Fajzerovu vakcinu je primilo oko 3000 mladih.

Jerkan je istakao da je zadovoljan kako teče proces vakcinacije u Nišu, ali i da se mlade devojke od 18 do 25 godina koje nisu rađale boje da prime vakcinu jer se boje steriliteta. On je kazao da za to nema osnova jer nijedna medicinska studija nije potvrdila navedene tvrdnje.

Kada je reč o mladima raste intersovanje studenata za vakcinaciju, što je ohrabrujući podatak. Međutim ono što zabrinjava lekare je što se su kafići puni, a kako je kazao epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon “mere u baštama niko ne poštuje 100 odsto”.

Kako prenosi Nova.rs Krizni štab zaseda sutra u 16h. Razmtraće se trenutna epidemiološka situacija i eventualne mere koje bi mogle da važe za praznike.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Maroon 5
Za 2 minuta

Sugar

Maroon 5
Gabriella Cilmi
Za 5 minuta

Invisible Girl

Gabriella Cilmi
Mariah Carey
Za 9 minuta

Vision of Love

Mariah Carey
Madness
Za 12 minuta

Coldest Day

Madness
Wham
Za 15 minuta

A Ray of Sunshine

Wham

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend