Zdravlje

Vakcinacija ispred Letnje pozornice za vreme Međunarodnog studentskog festivala folklora

Vakcinacija protiv koronavirusa obavljaće se od 19. do 20. jula ispred Letnje pozornice u Nišu, a vakcinalni punktovi će raditi od 19 do 21 čas.

Broj mladih koji se odlučuju na vakcinaciju je u porastu, ali da bi ih još više podstakli da se vakcinišu, iz Studentskog kulturnog centra i Doma zdravlja organizovaće vakcinaciju za vreme festivala folklora. Svi zainteresovani građani i građanke moći će da se vakcinišu tokom dva dana trajanja 14. Međunarodnog studentskog festivala folklora, 19. i 20. jula ispred Letnje pozornice.

“U saradnji sa niškim Domom zdravlja želimo da motivišemo građane, pogotovo one mlade i studente da se vakcinišu. Vakcinacijom štitimo svoje zdravlje, zdravlje svojih najbližih, a to je i najbolji način da se uskoro vratimo normalnom životu koji smo vodili pre pandemije. Nadamo se da ćemo se uskoro na festivalima i koncertima okupljati mnogo slobodnije i bezbrižnije. Do tada – budimo odgovorni”, poručuju iz Studentskog kulturnog centra

Prema rečima direktora Doma zdravlja, prof dr  Milorada Jerkana, Niš ima veliki procenat mladih vakcinisanih. Prema poslednjim podacima nešto više od 29 odsto, ali poručuje da se i dalje mora raditi na povećanju broja vakcinisanih mladih ljudi.

Inače, na festivalu će, kako kažu iz organizacije sve epidemiološke mere biti ispoštovane. Ulaz je besplatan, ali ulazak nije moguć bez karata koje zainteresovani građani mogu uzeti u prostorijama SKC-a ili na samom ulazu pred početak koncerta.

Zbog epidemiološke situacije broj slobodnih mesta na Letnjoj pozornici biće prepolovljen.

“Unapred vam se zahvaljujemo na pomoći da informacije o punktu za vakcinaciju, ali i obaveznim epidemiološkim merama na festivalu dopru do što većeg broja građana”, kažu iz SKC-a.

Sve detalje vezane o festivalu možete pronaći na ovom linku.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Santana
Za 3 minuta

While My Guitar Gently Weeps

Santana
Simply Red
Za 7 minuta

Turn it Up

Simply Red
Tash Sultana
Za 11 minut

Greed

Tash Sultana
Honne
Za 15 minuta

What Would You Do (feat. Pink Sweat)

Honne
Kawala
Za 18 minuta

Angry Man

Kawala

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend