Zdravlje

Vakcinacija Makedonaca u Čairu nastavlja se danas do ponoći

Foto: City Smart
Privrednici iz Severne Makedonije su tokom vikenda u Nišu mogli da se vakcinišu protiv koronavirusa. U toku jučerašnjeg dana stvorile su se gužve jer su na vakcinaciju došli i građani Makedonije koji nisu zakazali termin. Sa imunizacijom stranih državljana nastavlja se i danas u hali Čair. Kako je za City Smart radio potvrdio direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan, vakcinalni punkt u hali Čair danas će biti otvoren do ponoći.

“Danas je mnogo manji odziv nego prethodnih dana. Do 14 sati vakcinisali smo skoro 600 ljudi, tačnije 594. Iako su neki preneli informaciju da vakcinacije danas neće biti, ona se nastavlja. Vakcinalni punkt u Čairu biće otvoren do ponoći”, kazao je Jerkan. On je dodao da je u prethodna dva dana vakcinisano ukupno 4.104 stranaca. U subotu je taj broj iznosio 1.735, a u nedelju 2.369.

Direktor niškog Doma zdravlja još jednom je pozvao strance da dođu da se vakcinišu jer vakcina još uvek ima. On se nada da će u toku današnjeg dana biti dato bar 1.500 vakcina stranim državljanima. Podvukao je da su neki od njih juče otišli pa su se danas vratili upravo zbog netačnih navoda koji su se pojavili u medijima. Ipak, mediji su tu informaciju dobili putem mejla od Privredne komore Srbije.

A građani Severne Makedonije i danas se nalaze ispred hale Čair, gde čekaju da prime vakcinu. Oni sa kojima je City Smart radio razgovarao izuzetno su zadovoljni organizacijom i ljubaznošću osoblja. Pojedinci su doputovali iz Skoplja, a ima i onih iz drugih gradova. Većina je uzela slobodan dan da bi mogli da se vakcinišu u Srbiji. Kažu da se nisu prijavili, a da sama vakcinacija traje oko tri minuta.

“Krenuli smo jutros. Ovde smo završili sve i idemo nazad. Prezadovoljni smo, svi su strašno ljubazni, organizovani i sve je u najboljem redu. Došli smo familijarno, ja, suprug i dva sina”, rekla je jedna Makedonka iz Skoplja. Svi koji su se zatekli na licu mesta zahvalili su se Srbiji i Nišu na gostoprimstvu i vakcinama.

“Sve je prošlo u najboljem redu, bila je odlična organizacija i ljubaznost. Svaka vam čast. Hvala Srbiji i hvala Nišu”, kazao je još jedan građanin Makedonije.

Kada je reč o makedonskom državljaninu kome je juče nakon vakcinacije pozlilo, Jerkan kaže da se to nije dogodilo od posledica vakcine. Navodi da se čovek nalazi na odeljenju kardiologije u Kliničkom centru u Nišu i da je živ.

Nastavlja se i imunizacija naših državljana u Domu zdravlja. Za ovaj dan najavljena je samo revakcinacija. Jerkan očekuje da se revakciniše skoro 3.000 građana, dok će na terenu biti dato oko 300 vakcina. On je podsetio da se vakcinisalo 30 odsto Nišlija, dok je 20 odsto i revakcinisano.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 35 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 38 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 42 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 46 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 50 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend