Zdravlje

Vakcinacija mladih od 16-35 godina u prostorijama opštine Crveni Krst

U ponedeljak 31. maja u prostorijama Gradske opštine Crveni krst (plava sala) biće organizovana vakcinacija mladih starosti od 16 do 35 godina. Vakcinacija će se odvijati u periodu od 11 do 17h.

Dom zdravlja Niš u saradnji i na inicijativu Kancelarije za mlade Gradske opštine Crveni Krst organizuje vakcinaciju u ponedeljak 31.05.2021. godine od 11-17 časova u prostorijama G.O. Crveni Krst (plava sala), navode u ovoj ustanovi.

Vakcinacija je namenjena osobama starosti od 16-35 godina ali i svim ostalim zainteresovanim građanima, bez obzira na godine starosti. U Domu zdravlja kažu da očekuju veliki odziv mladih i ističu da je vakcinacija jedini put da pobedimo epidemiju.

U Nišu je do sada vakcinisano više od 108.000 građana. Prema rečima prof. dr Milorada Jerkana, direktora Doma zdravlja sve više mladih dolazi na vakcinaciju. “U poslednjih 15-ak dana postigli smo da se broj mladih koji su primili vakcinu poveća sa 8,5 odsto na 18 odsto”, kazao je. Prema njegovim najveći broj mladih se odlućuje za Fajzerovu vakcinu.

Podsetimo Ujedinjeni festivali Srbije pokrenuli su kampanju vakcinacije koja je usmerena ka mladima. U kampanji učestvuju poznati festivali: Nišvil i Filmski susreti koji se održavaju u Nišu, Lovefest u Vrnjačkoj Banji, Beer Fest u Beogradu i Arsenal Fest u Kragujevcu.  Mladi koji žele da posete festivale a nisu vakcinisani moraće da prilože negativan PCR ili antigenski test.

Vakcinacija bez zakazivanja trenutno se odvija na više od 200 vakcinalnih punktova širom zemlje. U Nišu se vakcinacija odvija u centralnom objektu Doma zdravlja, ali i na vakcinalanim punktovima u tržnim centrima Delta, Forum i Roda. Građanima su dostupne Fajzer, Sinofarm i AstaZeneka vakcina, a Sputnjik V bi trebalo da stigne u Niš u toku današnjeg dana.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Dope Lemon
Za 2 minuta

Rose Pink Cadillac

Dope Lemon
Jungle
Za 7 minuta

Talk About it

Jungle
Lola Lennox Ft. Annie Lennox
Za 10 minuta

Wherever You Go

Lola Lennox Ft. Annie Lennox
Beth Hart & Joe Bonamassa
Za 13 minuta

Why Don't You Do Right (Lil Green)

Beth Hart & Joe Bonamassa
Mando Diao
Za 18 minuta

Money

Mando Diao

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend