Zdravlje

Vakcinacija rizičnih grupa u Urgentnom centru trajaće sve dok ima zainteresovanih

Interesovanje za vakcinaciju pacijenata koji spadaju u rizične grupe ne jenjava, saopštili su iz Univerzitetskog kliničkog centra Niš. Navode da će vakcinalni punkt biti otvoren sve dok ima zainteresovanih građana za imunizaciju.

“Interesovanje pacijenata koji spadaju u rizične grupe za vakcinacijom se ne smanjuje” navode iz UKC-a Poručuju da će svi koji su prvu dozu primili u Urgentnom centru na istom mestu i pod istim kontrolisanim uslovima primiti i drugu dozu.

“Dok god ima zainteresovanih građana da se vakcinišu u Urgentnom centru lekari će im biti na raspolaganju, napominju. Dodaju da vakcinacija rizičnih grupa traje više od dva meseca i da pacijenti još uvek dolaze. Do sada je u Urgentnom centru vakcinisano više od 1400 pacijenata.

Pacijenti koji spadaju u neku od rizičnih grupa mogu da se vakcinišu u  Urgentnom centru, uz nadzor kompletnog lekarskog tima, hematologa i anesteziološke ekipe koja je potpuno opremljena za reagovanje u slučaju da se razviju alergijske reakcije ili anafilaktički šok. Oni koji žele da se imunizuju mogu da se prijave za vakcinu na broj 066/8051547.

U Srbiji je do sada imunizovano 37 odsto punoletnog stanovništa. Vakcinacija bez zakazivanja trenutno se odvija na više od 200 vakcinalnih punktova širom zemlje. U Nišu se vakcinacija odvija u centralnom objektu Doma zdravlja, ali i na vakcinalanim punktovima u tržnim centrima Delta, Forum i Roda. Građanima su dostupne Fajzer, Sinofarm i AstaZeneka vakcina.

Prema rečima dr Milorada Jerkana, direktora Doma zdravlja, vakcinacija teče odličnim tempom, ali je važno da se taj trend nastavi i da se vaknišu mladi. On je pozvao mlade da se što vakcinišu i zaštite sebe i druge. Zbog toga će u sredu 9. juna u prostorijama Oficirskog doma biti organizovana akcija vakcinacije za mlade od 15 do 35 godina.

Oni koji se  tog dana budu vakcinisali dobiće kao poklon ulaznice u Narodni muzej i vaučer za trening. Podsetimo nedavno je počela kampanja vakcinacije usmerena ka mladima, koju su pokrenuli Ujedinjeni festivali Srbije.

Jerkan je kazao da se u narednom periodu očekuje dolazak makedonskih državljana koji će se vakcinisati u Nišu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Meg Myers
Za 0 minuta

Running Up That Hill

Meg Myers
Kurt Maloo
Za 5 minuta

Day of the Man With a Heart of Gold

Kurt Maloo
Honne
Za 8 minuta

What Would You Do (feat. Pink Sweat)

Honne
Chvrches
Za 11 minut

How Not to Drown (feat. Robert Smith)

Chvrches
Jonas Blue, Max
Za 15 minuta

Naked

Jonas Blue, Max

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend