Zdravlje

Vakcinacija u tržnim centrima i nagrade u vidu vaučera za kupovinu samo za Beograđane?

U Tržnom centru "Ušće" u Beogradu počela je vakcinacija građana bez zakazivanja a gužve su ogromne. Prvih sto građana koji se vakcinišu dobili su vaučer za kupovinu od 3.000 dinara. Takođe, kako je najavljeno, prvih 50 koji dođu u petak dobiće vaučere u vrednosti od 5.000 dinara, a prvih 50 koji dođu u subotu vaučere u vrednosti od 3.000 dinara.

Vakcinacija u TV „Ušće“ počela je u 9h, a kako je javio reporter N1 građani su došli već u 7h.  Dostupne su Fajzerova, Sputnjik V i Sinofarm vakcina, a kako su zabeležili mediji, mladi su se odazvali u velikom broju. U prvih sat vremena vakcinisalo se više od 350 građana.

Međutim, velike gužve u tržnom centru izazvale su različite reakcije, pre svega jer su građani kako pišu pojedini mediji gotovo gazili jedni preko drugih ne bi li dobili vaučer za šoping.  „Ovo je dokaz koliko je narod siromašan, ništa drugo ovo nije. Koliko narod nema, koliko živi u siromaštvu. Sedamdset posto Srbije živi na ivici bede već 30 godina, svako obećanje je bolje, ali ih niko ne ispunjava“, jedan je od komentara.

Komentari su nastavili da se nižu uz oštru osudu ovakvog vida stimulacije građana. Jedna građanka je prokomentarisala da „Život vredi jedan vaučer“. Bilo je i komentara poput „Vaučer, ej Srbijo na šta si spala“ i „Sve za vaučer“. Građani komentarišu da će ovakva stimulacija imati kontra efekat, jer u želji da budu među prvih 100 građani ne vode računa o distanci. „Dobiće kovid dok stigne do vakcine“.

Epidemiolog i član Kriznog štaba, dr Predrag Kon  kazao je da stimulacije koje se daju vakcinisanima svakako treba podržati. Đerklek je komentarišući otvaranje punkta za vakcinaciju u beogradskom tržnom centru Ušće, rekao da se koriste svi načini da vakcina bude široko dostupna pa se otvara veliki broj „lako dostupnih vakcinalnih punktova širom Srbije“.

Podsetimo pre dva dana otvoren je vakcinalni punkt u TC „Promenada“ u Novom Sadu, a danas i u Beogradu. Sotirovski je kazala da će Gradski štab razmotriti ideju da se vakcinacija obavi i u nekom od tržnih centara u Nišu. Istakla je da će dati predlog Gradskom štabu, te ako se svi slože dati predlog i premijerki, te ako ona ne bude imala ništa protiv, a veruje da neće, to bi moglo da zaživi već od petka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče najavio 3.000 dinara za građane koji prime makar jednu dozu vakcine do 31. maja, što su mnogi uporedili sa Palmom i njegovim čuvenim „3.000 za gospođu. A da li će i prva žena našeg grada građane stimulisati sa dodatnih 3.000 ili možda više novčanica za šoping u novotvorenom tržnom centru nije poznato, ili možda i sa tom odlukom treba da se složi premijerka. Sudeći prema onome što se danas dogodilo u Ušću, kako bi rekla Sotirovsk, zašto bi imala nešto protiv.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Red Hot Chili Peppers
Pre 25 minuta

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Lathums
Pre 22 minuta

Say My Name

Lathums
Kings of Convenience
Pre 18 minuta

Fever

Kings of Convenience
Jamala
Pre 14 minuta

1944

Jamala
Joe Cocker
On Air!

Hard Knocks

Joe Cocker

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend