Zdravlje

Zvanično bez preminulih od korone u Nišu

U Republici Srbiji do 15 časova 17. februara 2021. testirani su uzorci 13.063 osobe od kojih je 2.467 pozitivno.

Na teritoriji Srbije, od posledica izazvanih virusom korona, preminulo je 16 osoba, tako da je ukupan broj preminulih od početka epidemije 4.277.

Trenutno je u zdravstvenim ustanovama i privremenim bolnicama u Republici Srbiji ukupno hospitalizovano 3.451 pacijent kod koga je potvrđeno prisustvo virusa, odnosno koji je suspektan na novi korona virus.

Na respiratorima je ukupno 142 pacijenta.

U kovid objektima Univerzitetskog kliničkog centra Niš, hospitalizovano je ukupno 129 pacijenta. Кod 92 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, troje je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

„Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor“, navodi se u saopštenju UKC Niš.

U kovid bolnici u Кruševcu, trenutno je hospitalizovano 87 pacijenata, od čega je kod 69 pacijenta potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, osmoro je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.

U ZC u Leskovcu, u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 55 pacijenata, a 35 pacijenata pozitivni su na virus korona.

U dve kovid bolnice u ZC Vranje, ukupno su hospitalizovana 119 pacijenata. Кod 105 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

„Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, dva pacijenta, sa potvrđenim virusom korona, su preminula“, piše u saopštenju.

Podsetimo, direktor UKC Niš Zoran Perišić kazao je za City Smart radio da će se vakcinacija građana od sutra obavljati i u Oficirskom domu na šest do devet punktova.

Kako je Perišić rekao, trenutno se vakcinacija, pored Doma zdravlja, obavlja u niškom Kliničkom centru.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali