Zabava

„Dani sićevačke berbe“ početkom septembra, umesto ulaznica dobrovoljni prilog za obnovu crkve

Manifestacija posvećena tradiciji i vinu "Dani sićevačke berbe" održaće se u Sićevu u subotu i nedelju 2. i 3. septembra.

„Dani sićevačke berbe“ održavaju se treću godinu za redom, a organizatori ističu da se ideja za ovu maifestaciju rodila iz želje da sačuvaju tradiciju nekada na daleko čuvenog sićevačkoj vinogorja.

„Pre dve godine smo se okupli sa jednim ciljem, da nastavimo tradiciju sićevačkog vinogorja, poznatih vina širo m Jugoslavije. Možda je to poslednjih tridesetak godina zamrlo, ali smo rešili da pokrenemo tu priču ponovo“, kaže Žarko Martinović ispred meštana i dodaje da su na ovaj način želeli i da pokrenu obnovu lokalne crkve koja je za njihovu zajednicu izuzetno važna.

„Drugi još bitniji cilj je bio da samim festivalom pokrenemo i obnovu naše crkve. Sa radošču i zahvalnošću mogu da kažem da smo uspeli da sakupimo sredstva koja su posetioci donirali i da do sada uspeli da uradimo dve faze obnove crkve“, navodi sagovornik.

Zvanično otvaranje festivala je u subotu 2. septembra u 15č, a zdravicom će manifestaciju otvoriti glumac Aleksandar Dunić.

Iste večeri ,publiku će zabavljati „Humanitarni bend Kolege“, a potom sledi nastup pevača Biljane Jevtić i Ace Ilića. Drugog dana manifestacije nastupa bend „Na licu mesta“, a potom sledi nastup Bobana Zdravkovića.

Posetioci „Dana sićevačke berbe“ uživaće u i u nastupu foklornih ansabala „Nikola Tesla“, „Abrašević“ i „Prva kutina“, a moći će da probaju i jela pripremljena u kotliću za šta su zaduženi niški ugostetlji.

Ulaz na manifestaciju je slobodan, a posetioci mogu da ostave dobrovoljni prilog za obnovu crkve Svetog Ilije u skladu sa svojim mogućnostima.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Calvin Harris feat. Pharrell Williams, Katy Perry & Big S
Za 1 minut

Feels

Calvin Harris feat. Pharrell Williams, Katy Perry & Big S
Broken Bells
Za 5 minuta

Holding on For Life

Broken Bells
Kate Bush
Za 9 minuta

Running Up That Hill

Kate Bush
Kelis & Cee Lo
Za 13 minuta

Lil Star

Kelis & Cee Lo
Montell Jordan
Za 17 minuta

This Is How We Do it

Montell Jordan

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend