Zabava

Društvo „Zmajeva griva” organizuje radionice za najmlađe

Sedmi po redu Viteški festival, koji organizuje društvo „Zmajeva griva”, održaće se od 1. do 3. septembra u Tvrđavi. Ove godine organizovano je i „Arhiviranje” - radionice za najmlađe.

Ovaj sedmi međunarodni festival po redu tradicionalno se održava u Tvrđavi. I ove godine, kao i prethodnih, biće postavljen kamp u „Salonu 77”, u blizini Istorijskog Arhiva Niš. Na festival dolaze učesnici iz cele Srbije, ali i iz Bugarske i Hrvatske.

Kako navodi Dušan Hadžić iz udruženja „Zmajeva griva”, posetioce očekuju različite aktivnosti. „Biće dosta veliki kamp, sa našim šatorima koji mogu da se posete. U neke od njih može da se uđe, da se slikaju ljudi, da vide naše oružje i oklope”, navodi Dušan. Dodaje i da oprema ponekad može da bude jako skupa. „Jedan oklop zna da košta i preko 2000 evra”, navodi on. Osim u ovim aktivnostima, posetioci će moći da uživaju u radionicama crtanja, krasnopisa odnosno lepog pisanja i vajanja glinom.

Tokom trajanja festivala, posetioci će moći da jašu konje koje će dovesti udruženje „Zoo planet”, prijatelj društva „Zmajeva griva”. Pored toga, predviđeno je i gađanje iz luka i strele, bacanje sekira na poligonu i gledanje borbi. Borbe će se održati u petak i subotu od 18 časova.

„Zmajeva griva” organizuje radionice za decu

U sklopu festivala, organizovane su i radionice za decu do 14 godina pod nazivom „Arhiviranje”. Radionice će se održati  2. i 3. septembra u terminu od 10 do 12 časova i od 16 do 18 časova u Tvrđavi.

Sa decom će raditi predstavnici iz Istorijskog arhiva i volonteri „Zmajeve grive”. Biće postavljeni stolovi i stolice na kojima će se raditi. U rad se mogu uključiti posetioci onda kada dođu, dok će volonteri i volonterke objasniti mališanima kako treba da crtaju i šta treba da poprave. Ideja je da najmlađi nacrtaju kako zamišljaju naš srednji vek.

Dušan navodi da se nadaju da će biti dovoljan broj prijavljenih za maskenbal, koji je predviđen za nedelju.

Radionice  su besplatne za sve zainteresovane posetioce i mališane koji bi želeli da zavire u srednji vek.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Zombies
Za 1 minut

Summertime

Zombies
Lynyrd Skynyrd
Za 3 minuta

You Got That Right

Lynyrd Skynyrd
Free
Za 7 minuta

Wishing Well

Free
Dolly Parton
Za 11 minut

Downtown

Dolly Parton
Yu Grupa
Za 14 minuta

Blok

Yu Grupa

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend