Film

Bjelogrlić proglašen za glumca večeri, Tvrđavom se orio gromoglasni aplauz, uprkos dešavanjima od prethodnog dana

Foto: arhiva
Trećeg dana festivala posvećenog sedmoj umetnosti publika je imala priliku da pogleda svetsku premijeru filma "Ne igraj na Engleze" i film "Dohvati nebo". Osećanja su bila pomešana, te su se smenjivali smeh i suze.

Dragan Bjelogrlić proglašen je ta glumca večeri drugog festivalskog dana. Ovo laskavo priznanje prema mišljenju publike zaslužio je za odigranu ulogu Hadži Trifuna u filmu “Nečista krv- Greh predaka”.

Publikom se orio gromoglasni aplauz koji nije prestao čitavih nekoliko minuta, upkos dešavanjima od prethodnog dana.

Foto: Marija Jevremčević

Po proglašenju glumca večeri, filmofili su uživali u dve projekcije. Niška publika je prethodne večeri prisustvovala svetskoj premijeri filma “Ne igraj na Engleze”, koji je izazvao salve smeha kod oduševljene publike.

“Ne igraj na Engleze” je  je popularni dramski tekst beogradskog pisca Vladimira Đurđevića koji godinama pleni pažnju publike širom jugoslovenskog prostora u brojnim pozorištima. Kao pozorišni komad izvodi se 15 godina, a premijeru na filmskom platnu imao je u Nišu.

Film prati trojicu prijatelja koji ne mogu da pobegnu od poroka, u ovom slučaju kockanja.

Njihovi životi su protraćeni, kladionica je od njih napravila ljude iskidane niskim strastima, koji se međusobno varaju i podmeću jedan drugome. Komedija je na granici urnebesnog, pogotovo kad saznaju da su sva trojica na isti dan odigrali isti tiket sa tri različita ishoda…

Uloge tumače Danijel Sič, Ivan Tomić, Marko Živić, Isidora Građanin, Frano Lasić, Milorad Kapor, Vesna Čipčić, Marija Vicković, Pavle Veselinović, Mariana Aranđelović, Đorđe Kreća.

Nakon projekcije glumci su se poklonili publici, a Marko Živić i Danijel Sič Nišlije su pozdravile putem videa, jer nisu bili u mogućnosti da prisustvuju sinoćnoj premijeri.

Foto: Marija Jevremčević

Iste večeri prikazan je film “Dohvati nebo”, u režiji Milutina Drakića. Film prati sudbinu Milutina, časnog i porodičnog čoveka, pred koga život postavlja brojne poteškoće.

Uloge tumače: Nada Vukčević, Maja Šarenac, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Petar Božović, Ljubica Barać, Branimir Popović, Aleksandar Saša Petrović, Vanja Jovićević, Pavle Popović, Danilo Babović.

Po završetku filma na scenu su izašli Milan Kovačević i Petar Božović koji se obratio publici.

“Pozdravlja vas počasi građanin Niša, ništa manje. Nisam ja bre glumac, ja sam niški prijatelj”, kazao je Božović.

On se osvrnuo na godinu za nama i kazao da mu je drago što su se glumci vratili u Tvrđavu. “Ne može se ništa isprečiti pred umetnošću. Ona je neuništiva, a to Niš dokazuje”, zaključio je glumac.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 36 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 39 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 43 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 47 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 51 minut

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend