Film Film

Dane italijanskog filma otvara „Prokleto proleće“

Foto: Niški kulturni centar
Dani italijanskog filma održaće se u periodu od 1. do 4. marta, a manifestaciju otvara Roberto Činkota, direktor Italijanskog instituta za kulturu. Ulaz je slobodan, a projekcije se održavaju u Maloj sali Niškog kulturnog centra.

Manifestaciju posvećenu sedmoj umetnosti otvara „Prokleto proleće“ u režiji Eluze Amorozo, a projekcija počinje od 18 sati. „Godina je 1989. Nina ima jedanaest godina i haotičnu porodicu – mama i otac se stalno svađaju, a njen mlađi brat postaje opasan kad se naljuti. Ona nema prijatelja, ali iznenadni susret sa trinaestogodišnjom mulatkinjom Sirli koja igra lambadu, menja sve“, navodi se u opisu.

Iste večeri od 20 sati biće prikazan drugi film „Doktor na jednu noć“ u režiji Gvida Kjeza. Film prati šezdesetpetogodišnji Pjerfrančeska, mrzovoljnog lekara hitne pomoći koji ne saoseća sa svojim pacijentima, sve dok se jedne večeri ne dogodi saobraćajna nezgoda sa dostavljačem hrane i obojica i pacijent i lekar budu pronuđeni da sarađuju.

Filmsko ostvarenje „U kavezu“, režisera Leonarda di Konstanca biće prikazao u sredu od 20h.  Publika prati dešavanja u starom zatvoru iz 19. veka, smeštenom u neprohodnoj i neistraženoj oblasti Italije kome preti zatvaranje. Zbog birokratskih problema premeštaj je obustavljen, a osuđenici i čuvari čekaju da ih premeste na druge lokacije.

Nišlije će u četvrtak imati priliku da pogledaju film „Bangla“ u režiji Faima Buijanija od 20 sati. „Faim je mladić muslimanskog porekla iz Bengala, rođen u Italiji pre 22 godine. Živi sa porodicom u multietničkom delu Rima, Torpinjatari, radi kao pomoćno osoblje u muzeju i svira u bendu. Upravo na jednom koncertu upoznaje Aziju, svoju suštu suprotnost“, navodi se u opisu.

Poslednje večeri, u petak biće prikazan film „Menjam sve“ od 20 sati.  Ranja filma prati četrdesetogodišnju Đuliju koja ima četrdeset godina, živi u velikom gradu i bori se sa svakodnevnim problemima savremenog života.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kate Bush
Za 0 minuta

Wuthering Heights

Kate Bush
Michael Mcdonald
Za 4 minuta

Reach Out, I'll Be Re

Michael Mcdonald
Pointer Sisters
Za 7 minuta

Fire

Pointer Sisters
Artan Lili
Za 11 minut

Nije Svejedno

Artan Lili
Maraqya
Za 15 minuta

Zavisan Od Tebe

Maraqya

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend