Film

Francuski filmski karavan u Niškom kulturnom centru

Foto: Niški kulturni centar
Ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da pogledaju cirkus francuskih filmova pod nazivom "Doba sazrevanja“ koji će biti prikazani u Niškom kulturnom centru od 30. juna do 1. jula. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a filmovi se prikazuju od 18 i 20 sati.

Na otvaranju filmskog karavana publika će imati priliku da pogleda film “Pravi momak” u režiji Benžamina Parana. Film se prikazuje od 18 sati, auloge tumače:  Tomas Gi, Benžamin Voazen, i Izabel Kare.

“Stidljivi i osetljivi tinejdžer Tom se sprema za polazak u novu školu. Njegov stariji brat Leo  mu poput pravog savetnika pomaže da se uklopi. Nakon insistiranja da od Toma napravi pravog dasu, Leo svojom stalnom prisutnošću postaje teret. Tom će morati da se oslobodi Leovog pritiska  kako bi pronašao svoj put…”, navodi se u opisu filma.

Iste večeri od 20 sati na programu je film “Školski život”, koji su  režirali Gran Kor Malad i Mehdi Idir. Film govori o Samiji  pedagogu po profesiji koja počinje da radi školi na lošem glasu. Igraju: Zita Enrot, Lijam Pjeron, Sufijan Gerab.

Filmofili će u ptak imati priliku da pogledaju film “Plivaj ili potoni “. Režiju potpisuje Margo Bonom, auloge tumače: Dajan Ruksel, Žan Koendi, Sedrik Kon. Projekcija je od 18 sati.

“Plahovita i buntovna sedamnaestogodišnjakinja Eliza želi da uživa u letnjem raspustu na strmim  padinama Verkora, gde je odrasla. Međutim, njena majka odlazi od kuće, ostavljajući je da se sama  sa ocem brine o bolesnoj sestri. Usled velike odgovornosti, ljubav se pretvara u mržnju, i Eliza  gubi tlo pod nogama”, navodi se u opisu filma.

Dva sata kasnije na programu je ostvarenje “Meteoriti”, u režiji Romana Lagune. Film govori o šesnaestogodišnjoj Nini koja sanja o avanturama, a u filmu igraju Zea Duprez, Bilal Agab, Umema Liamuri.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 4 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 1 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 58 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 53 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend