Film

Lepa Kata koja menja gume obeležila premijeru filma “Ne igraj na Engleze”

Film "Ne igraj na Engleze" rađen prema istoimenoj predstavi, sinoć je imao svetsku premijeru u Nišu. Junak filma Bane osvojio je srca publike, te je Ivan Tomić koji tumači ovaj lik proglašen za glumca treće festivalske večeri.

Slobodan Pešić, reditelj kaže da je došao na ideju da ekranuzuje predstavu jer je ona postala kultna, a publika se raduje svakom izvođenju.

“Posle predstave izađete sa jednom blagom knedlom u grlu i shvatite da to ipak nije tako veselo kao što izgleda. Cela ideja je bila da se ta atmosfera i ta hemija koja postoji između likova preseli na film,” kazao je reditelj.

Prema njegovim rečima film se dosta razlikuje od svega na šta je publika do sada navikla. “Ovo je potpuno drugačije od onoga što ste do sada videli i onoga što ćete tek videti”, ističe reditelj i dodaje da je tako jer je u pitanju “glumački film”.

“Ovo je film koji od početka do kraja zavisi samo od glumaca, njihove glume i tona”, kaže Pešić.

Ivan Tomić objašnjava da su predstavu odigrali 300 puta, te da spremno ušli u projekat. “Mi smo posle tih 300 izvođenja znali kako publika diše. Predstava se tokom godina menjala, u komunikaciji sa publikom”, ističe glumac i dodaje da je samo suština ostala ista.

Tomić je novinarima otkrio da su se glumci tokom petnaestogodišnjeg izvođenja ove predstave jako zbližili, te je jedan od uslova za snimanje filma bio da svaki od njih tumači svoj autentičan lik.

Ono čega u predstavi nema, a što je ostavilo traga kako u filmu, tako i u sećanjima publike je ženski lik “Lepe Kate” kako menja gumu na automobilu trojici muškaraca, koji inače nisu vični ovoj veštitini.

“Bilo je izazovno i bilo je zabavno jer ja uopšte nikada nisam promenila gumu u životu. Scenario je zbog toga i dobar jer ima tih neočekivanih scena”, kazala je Irena Mišović (Lepa Kata).

Film je rađen po dramskom tekstu beogradskog pisca Vladimira Đurđevića, a u režiji Slobodana Pešića.

Uloge u filmu tumače: Danijel Sič, Ivan Tomić, Marko Živić, Isidora Građanin, Frano Lasić, Milorad Kapor, Vesna Čipčić, Marija Vicković, Pavle Veselinović, Mariana Aranđelović, Đorđe Kreća.

Marko Živić i Danijel Sič Nišlije su pozdravile s video bima, jer nisu bili u mogućnosti da prisustvuju sinoćnoj premijeri.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 31 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 28 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 24 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 20 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend