Film

Nenad Jezdić poneo titulu glumca šeste festivalske večeri za ulogu Kašike

Nišlije su imale priliku poslednjeg takmičarkog dana da uživaju u projekciji filma "Vikend s ćaletom", sa Nenadom Jezdićem u glavnoj ulozi. Koliko se niškoj publici film dopao govori i činjenica da je upravo Jezdić, proglašen za glumca šeste festivalske večeri.

Film “Vikend s ćaletom”, u režiji i po scenariju Miroslava Momčilovića, zatvorio je takmičarki deo progama Festivala.

Film govori o Kašiki koji saznaje da mu je  ostalo još nekoliko nedelja života, te u tom momentu žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, 11-ogodišnjim sinom iz prethodnog braka.

Jezdić je ispričao da je najpre ovu ulogu izgubio, pa je onda dobio. Objašnjava da u filmu tumači lik koji umire od tumora, ali se i dalje se ne odriče poroka – cigareta.

“Ja kao nepušač tog dana na kastingu popušio sam 6-7 cigareta i slošilo mi se. Iste večeri dobio sam poruku od reditelja: Druže, ja od tebe danas ništa nisam dobio, ali se nadam da ćeš prihvatiti neku drugu ulogu u filmu, odgovorio sam da bi odbio svaku drugu ulogu jer sam čitajući scenario shvatio da je pisana baš za mene”, seća se glumac.

Kako kaže želja mu se ostvarila jer ga je reditelj nekoliko meseci ponovo pozvao. Popularni Kašika je sudeći prema mišljenju publike, bio pravi izbor za ovu ulogu, a to dokazuje i titula glumca šeste večeri.

“Bilo nam je jako važno da od ovoga nastane optimalno dobra i prava mera istine stradanja u životu, zabluda u životu koji živimo i uopšte onoga što jeste tragika ovog karakter”, ističe Jezdić.

On ističe da bi sama priča možda trebalo da se drugačije završi.

“Ovo bi bilo možda još značajnije i veće da je Kašika na kraju otišao i da se ipak preselio kao što se se mnogi naši poznanici i prijatelji u ova zla vremena kada je zdravlje u pitanju preselili. Imam osećaj da je jedan takav karakter kakav je Kašika trebalo da se preseli tamo gde nas život nesumnjivo sve vodi”, kazao je Nenad.

Pored Nenada Jezdića, popularnog Kašike uloge tumače i Vasa Vraneš, Branko Vidaković, Miodrag Krstović, Jelena Đukić, Katarina Radivojević, Ana Radović, Marko Gvero, Zoran Vukajlović, Aleksandra Alač.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Spanky Wilson & the Quantic Soul Orchestra
Za 1 minut

Don't Joke With the Hungry Man

Spanky Wilson & the Quantic Soul Orchestra
Madcon
Za 4 minuta

Dont Worry feat. Ray Dalton

Madcon
Diana Brown & Barrie K Sharpe
Za 8 minuta

The Masterplan

Diana Brown & Barrie K Sharpe
Frankie Valli
Za 12 minuta

Grease

Frankie Valli
Paul Simon
Za 15 minuta

Graceland

Paul Simon

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend