Zabava

Grupa “Legende” nastupa na Palilulskoj večeri

Foto: City Smart, arhiva
Jubilarno Palilulsko veče održaće se u petak 3. juna od 18 sati kod Rampe. Posetioce očekuje raznovrstan kulturno umetnički program, od nastupa muzičkih grupa "Legende" i "Crne Mambe", folklora, Sajma vina i rakije, izložbe starih zanata i južnjačkih specijaliteta koje će za ovu priliku pripremati niški ugostitelji.

Program otvaraju KUD “Kovilje” i KUD “Abrašević” u čijem nastupu će publika moći da uživa sve do 18:50 sati kada na scenu stupa plesna grupa “Mozaik”.  Mešoviti hor “Učiteljska lira”na programu je od 19:15, a zatim i etno grupa “Gracija”.

Dodela zahvalnica, nagrada, ali i dresova Radničkog povodom 40 godina od najvećeg uspeha niškog fudbala – polufinala Kupa UEFA, na programu su od 20 sati.

Posetioci Paliluske večeri imaće priliku da prvi vide trejler za film koji svedoči o stradanju Srba u Norveškoj “Logor smrti Karašjok“, a programom je predviđeno i obraćanje autora ostvarenja na čiju premijeru će Nišlije morati da sačekaju još par meseci.

Muzički deo programa počinje u 21 sat, a za dobru atmosferu postaraće se “Legende” i “Crne Mambe”. U okviru pratećeg programa manifestacije, duh stare Palilule publici će približiti glumci Ivana i Miroljub Riki Nedović koji će od srca zasmejati publiku.

Na uglu Episkopske i Kursuline ulice biće organizovan Sajam vina i rakije, a u Ulici Vojvode Gojka pripremaće se južnjački specijaliteti te posetioci mogu da uživaju i u degustaciji.

Posetioci će imati priliku i da pogledaju izložbu starih zanata i rukotvorina koja će biti postavljena kod triangla.

Osim kod Palilulske rampe, deo manifestacije planira se u Mramoru i Lalincu, gde će biti održana Moravska regata u čast učitelja Videna Jovanovića. U sportskom kompleksu fudbalskog kluba “Budućnost” u Popovcu biće održana Balkanska liga, međunarodni fudbalski turnir veterana.

Podsetimo, Palilusko veče se održava 30. put u organizaciji Gradske opštine Palilula, a u okviru obeležavanja gradske slave Sveti car Konstantin i carica Jelena.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 21 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 24 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 28 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 32 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 36 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend