IT

IT Bootcamp traži nove polaznike

Otvorene su prijave za novi besplatni IT Bootcamp ciklus koji organizuje Fondacija Ana i Vlada Divac. Konkurs je otvoren do 15. juna, a pozvani su svi zainteresovani za ovaj sektor.

I ovog leta Fondacija Ana i Vlada Divac organizuje besplatno usavršavanje u nekoliko gradova. Uslov da se konkuriše je da prethodnog iskustva nema, a otvorene su prijave za Testiranje softvera (QA), Osnove programiranja i Razvoj veb stranica (PHP + WordPress).

Prijave su otvorene do 15. juna, nakon čega će potencijalni polaznici biti pozvani na razgovor. Izabrani polaznici iz Niša, Beograda, Kragujevca, Novog Sada i na Kosovu i Metohiji kurseve prekvalifikacije pohađaće onlajn.

Zbog epidemioloških mera koje su na snazi, nastava će se realizovati onlajn, a polaznici će, pored stručnog teorijskog i praktičnog znanja, imati dodatne pripreme za predstavljanje kompanijama, navode iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Sama ideja je da se polaznici usavrše i prekvalifikuju u IT sferu koja u današnje vreme nudi mnogo.

Do sada je, kako kažu iz IT BootCampa, 350 polaznika pronašlo posao ili praksu od osnivanja škole do danas u IT kompanijama u Srbiji.

Navode i da je 692 polaznika završilo školu a 853 polaznika je upisalo školu.

“Hvala donatorima koji su omogućili da polaznici steknu besplatno znanje i veštine potrebne za rad u IT sektoru. Dodatno, hvala svima koji su svojom dobrom voljom, savetima, izdvojenim vremenom i na bilo koji drugi način podržali školu. Radujemo se budućim rezultatima”, kažu.

IT Bootcamp je besplatna škola za prekvalifikaciju. Namenjena je polaznicima koji nisu imali prilike da u svom formalnom obrazovanju uče i susretnu se sa programskim jezicima i IT svetom. Jedan od uslova je da ste početnici i da želite da se prekvalifikujete. Iako su radionice besplatne, od polaznika se očekuje da se posvete gradivu jer u suprotnom neće dobiti sertifikat.

Više o prijavama, možete pročitati OVDE. 

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Santana
Za 0 minuta

Daughter of the Night

Santana
Queen
Za 4 minuta

Don't Stop Me Now

Queen
Whitesnake
Za 7 minuta

Always the Same From

Whitesnake
Ana Popovic
Za 12 minuta

Can't You See What You're Doing to Me

Ana Popovic
Beth Hart & Joe Bonamassa
Za 15 minuta

Why Don't You Do Right (Lil Green)

Beth Hart & Joe Bonamassa

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend