IT

Mladi kreativci osmislili “pametne ormariće” za turiste koji putuju samo sa rancem na leđima

Pobednička ideja sedme po redu KreNI konferencije su pametni ormarići namenjeni turistima koji obilaze svet samo sa rancem na leđima. Pobednički tim čine: Pavle Momirović, Luka Petrović, Milica Mihajlovska i Anastasija Jovanović.

“Naša ideja je bila pravljenje pametnih ormarića za odlaganje rančeva koje bi turisti mogli da koriste prilikom dnevnih poseta našem gradu. Namenjeni su turistima koji nemaju drugi prtljag do  ranca sa kojim putuju i žele da obiđu grad, bez da u njemu prenoće”, objašnjava Pavle Momirović ispred pobedničkog tima.

Pametni ormarići bi imali pristup internetu, kao i punjač, a sadržali bi i korisne informacije potrebne turistima, od toga šta da obiđu do toga gde da iznajme biciku ili trotinet u gradu.

Pavle ističe da bi ormarići bili postavljeni na autobuskoj i železničkoj stanici, kao i prodavnicima brze hrane, ali i lokalnim kafićima gde turisti provode vreme. Cena iznajmljivanja ormarića turistu bi koštala svega 300 dinara.

Pobednički tim

Dodaje da bi sve informacije o tome gde se pametni ormarići nalaze i kako funcionišu bili dostupni na sajtu Turističke organizacije Grada Niša, te bi turista mogao da dobije informaciju da li ima slobodnih mesta, kao i da rezerviše ormarić unapred.

Početna investicija bi iznosila 1.100 evra po ormariću,a tu su i troškovi održavanja. Mladi kretivnci kažu da bi u prvoj fazi testiranja ideje bila potrebna dva takva ormarića, kao i da je ovo ideja u koju vredi uložiti.

Snežana Andrić ispred  Mladih ambasadora kaže da je ove godine bilo pregršt dobrih ideja i da su mladi ukazali na nedovoljno razvijen avansturisčki turizam u našem gradu,  na nepostojanje turističih ruta, ali i baze turistčh vodiča.

Ona objašnjava da će se ideje polaznika dalje razvijati, dok će pobednička ideja biti realizovana u narednom periodu.

Ovogodišnja tema konferencije bila je “Pametni turizam”, a organizuju je Mladi ambasadori.

KreNI je najuticajniji festival kreativnosti u jugoistočnoj Srbiji koji okuplja inovativne kreativne profesionalce i stručnjake iz celog sveta sa idejom stvaranja prostora za kreativne mlade ljude da razvijaju onakvo društvo u kakvom žele da žive.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 53 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 50 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 46 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 42 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend