IT

Nacionalni institut za veštačku inteligenciju otvorio ogranak u Nišu

Nacionalni institut za veštačku inteligenciju Republike Srbije otvorio je ogranak u Nišu. U toku je konkurs za istraživače čija je naučna oblast interesovanja veštačka inteligencija.

Ogranak Instituta u Nišu počeće sa radom kada prvi istraživači potpišu ugovore. Konkurs za prijem saradnika je otvoren, a namenjen je studentima doktorskih studija čija je oblast naučnog interesovanja veštačka inteligencija.

Prema najava mladi istraživači bi prve ugovore trebalo da potpišu po okončanju konkursa, a kancelarija bi sa radom zvanično trebalo da počne do kraja godine.

Direktor Naučno tehnološkog parka, Milan Ranđelović ističe da je ovo dobra  prilika da studenti Elektronskog, Prirodno-matematičkog, Mašinskom i drugih fakulteta nađu zaposlenje.

“Mi kao univerzitetski grad, kao grad sa tradicijom Elektronske industrije na koju se nadovezuju informacione  tehnologije imamo ogroman  interes da pokažemo da naš grad raspolaže velikim kapacitetima koji mogu da podrže razvoj ovog instituta i razvoj ove oblasti u celini”, ističe Ranđelović.

Studenti će dobiti priliku da rade na  globalno konkurentnim istraživačkim projektima kroz aktivnosti Instituta, bilo da se radi o aktivnostima u okviru samog Insituta ili aktivnosti koje će on raditi za potrebe privrede u regionu.

Prema rečima Zdravka Ćuribrka direktora Instituta za veštačku inteligenciju Srbije plan je da se podigne nivo istraživačkog kapacitete u domenu veštačke inteligencije u Srbiji i regionu.

On ističe da je veštačka inteligencija važna za razvoj društva, nauke i privrede, te da Institut ima za cilj da podstakne mlade da se usavršavaju u ovoj oblasti.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Tina Turner
Za 3 minuta

Addicted to Love

Tina Turner
Emerson, Lake & Palmer
Za 7 minuta

C'est La Vie

Emerson, Lake & Palmer
Maureen Mcgovern
Za 12 minuta

The Morning After

Maureen Mcgovern
Electric Swing Circus
Za 14 minuta

Everybody Wants to Be a Cat

Electric Swing Circus
Carly Simon
Za 18 minuta

You're So Vain

Carly Simon

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend