IT

Student kreirao igricu po uzoru na ,,Srećne ljude”

Dino Brničanin, student grafičkog dizajna na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, kreirao je video-igricu po uzoru na kultnu domaću seriju „Srećni ljudi”. Igrica je nastala na času ilustracije i za sada nije u planu da postane viralna. Dok ljubitelji domaće serije sa nestrpeljenjem očekuju da zaigraju ,,Srećne ljude", u pripremi su ,,Otpisani".

,, Ideja se rodila na času Ilustracije na mom fakultetu”, započinje svoju priču Dino. Objašnjava da je profesor  Stevan Aleksić , inaće ljubitelj domaće kinematografije, studentima zadao kreativan zadatak. Njihov zadatak  sastojao se u tome da od likova iz neke domaće serije ili filma naprave koncept igrice. ,,Ja kao veliki fan starih serija uz koje sam odrastao, kao i igrica, sa velikim entuzijazmom sam pristupio radu na ovom zadatku.”

Dino objašnjava zbog čega se opredelio baš za dogodovštine Riske, Aranđela, Ostoje i drugih kultnih likova. Iako su se u užem izboru našla i druga domaća ostvarenja opredelio se za ,,Srećne ljude” jer su mu kako kaže ostali  najdraži srcu. Dodaje da serija ima spektar različitih uloga što je bilo veoma zahvalno za koncept koji je realizovao.

Nakon uspšene realizacije projekta podelio je svoju kreaciju na instragramu. Pratioci nisu krili oduševljenje, a mladić zatečenost. ,,Iskreno nisam očekivao toliki odziv i toliki broj šerovanja te objave. Podelio sam taj projekat na Instagramu čisto da bude negde objavljen, da znaju ljudi da sam radio to. Ali, onda su krenuli šerovi, lajkovi i pozitivni komentari. Mnogo njih je želelo da može stvarno da zaigra tu igru.”

Pratioci su ga molili da nastavi sa radom ii ,,oživi” još koje domaće ostvarenje. Predloženo je čak i da se prikupi novac, pa da video-igrica „Srećni ljudi” zaista zaživi. Međutim, Dino kaže da  ,,trenutno nije u planu pravljenje stvarne igre. Veoma bih voleo da se to desi, ali je potrebna velika organizacija, licence, dobar studio koji bi radio na igri i još štošta.”

Za City Smart radio otkrio je da priprema novo ostvarenje, te da je reč o seriji ,,Otpisani”. ,,Već sam osmislio ceo koncept za seriju ,,Otpisani”, čekam samo da nađem malo slobodnog vremena da mogu da se posvetim tome,” kazao je sagovornik.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali